CiddiGazete- Samsun'un Atakum ilçesinde tanıtım ve yeni üye kaydı için stant açan Zafer Partisi Samsun İl Teşkilatı üyelerine, altı sığınmacı tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Türk-İş Tramvay Durağı yakınında tanıtım çalışmaları yapan Zafer Partililer, Irak uyruklu 6 sığınmacı tarafından önce tükürüklü sonra küfürlü saldırıya uğradı.

Hasan Yusuf K. isimli Zafer Partili gencin yüzüne tüküren Irak uyruklu sığınmacılar, daha sonra Zafer Partililerin stantında bulunan Göktürk bayrağına da tükürdüler.

Sığınmacılar daha sonra Zafer Partisi'ne ve üyelerine yönelik ağır küfürler ettiler. Zafer Partililer, sığınmacıları polise şikayet ettiler. Zafer Partili Hasan Yusuf K.'nın tespitiyle, 6 yabancı uyruklu saldırgandan 2'si polis tarafından yakalandı. Zafer Partisi Atakum İlçe Başkanı Burak Seyfeli, saldırganlardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Türk gençlerinin uğradığı saldırıyla ilgili açıklama yapan Zafer Partisi Samsun İl Başkanı Faruk Şen şöyle dedi:

- Türkiye'deki göçmen sorunu artık yasal şekilde siyasi çalışmalarını yapan partiye hadsiz saldırı boyutuna geldi.

- Bu sözde misafirlerin, Samsun'un nüfus yönünden en büyük ikinci ilçesinde Türk gençlerinin yüzüne tükürecek gücü nereden aldığı malum.

- Sadece Türk evlatlarına değil Atalarımızın bayrağı olan Göktürk bayrağına da alçakça bir saldırı gerçekleşti.

- Biz, stant açılmadan önce gençlerimizi "Herhangi bir provakasyon karşısında Türk polisi ve adaletine haber vereceksiniz" şeklinde uyardığımız için olay büyümedi.

- Türk düşmanlarının eline koz vermemek için dişimizi sıkıyoruz. Türk yurdunda, gençlerimizin bu yurtsuzların hakaretlerine maruz kalması kabul edilemez.

- Zafer Partisi'ni bu gibi saldırılar durduramaz. Türk gençleri, daha güçlü bir şekilde Samsun'da Türkiye'nin göçmenistan olmaması için mücadelesini sürdürecek.