CiddiGazete- Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bir dönem daha belediye başkanlığı için belediye başkan aday adaylığı başvurularını yaptı.

KAZANIRSA 6. DÖNEMİNE GİRECEK

18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve oyların yüzde 44'ünü alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ise oyların yüzde 45'ini alarak başkanlığa seçilmişti.

Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması

2009 yerel seçimlerinde yüzde 50'nin üzerinde bir oy alan Yılmaz Büyükerşen, 2011 yılında DSP'den istifa ederek CHP'ye katılmıştı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de CHP'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen 86 yaşındaki Büyükerşen, bir dönem daha Eskişehir'i yönetebilmek için aday adayı oldu.

Tekrar aday gösterilip kazanması durumunda 6. dönem belediye başkanlığı yapacak olan Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanlığına resmi başvuruda bulundu.

Yılmaz Büyükerşen başvurusunu, vekalet verdiği Özel Kalem Müdürü Burhan Değirmencioğlu aracılığı ile gerçekleştirdi.

ESKİ MİLLETVEKİLİ USLUER DE ADAY ADAYI OLDU

CHP'den 25 ve 26. Dönem Eskişehir milletvekilliği yapan ve partisinden istifa ettikten sonra kısa bir dönem Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yapıp geri dönen Gaye Usluer de Tepebaşı Belediyesi başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.