CiddiGazete- Mansur Yavaş döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan İyi Parti Ankara milletvekilleri, Yavaş döneminde ABB'ye ataması yapılan İyi Parti genel başkan yardımcıları ve İyi Parti'de görevli ABB çalışanları, Ankara İl Başkanlığı'nda bir araya geldi.

Genel merkez tarafından İyi Parti Ankara İl Başkanlığına atanan Yener Yıldırım'a ve 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimlerinde İyi Parti'nin çıkartacağı adaya destek buluşmasında coşkulu anlar yaşandı.

ankara 10182İyi Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın da il başkanlığındaki toplantıda yerini aldı. Aydın, toplantıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında şöyle dedi: "İyi Parti Ankara İl Başkanlığımızda birlik ve beraberlik ruhunu yaşadığımız bir akşam geçirdik.

Ankara'da teleferik süresiz kapatıldı Ankara'da teleferik süresiz kapatıldı

Görevine yakın zamanda atanan kıymetli il başkanımız Sayın Yener Yıldırım'ın davetiyle; Ankara milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız, GİK üyelerimiz, geçmiş dönem Ankara il başkanlarımız ve Ankaralı partililerimizle bir araya geldik, hasbihal ettik. Bu vesileyle il başkanımız Sayın Yener Yıldırım'a gönülden başarılar diliyorum. Yolu bahtı açık olsun."

TOPLANTIYA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KİMLER KATILDI?

İşte toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle ilişkili İyi Partili bazı isimler ve kısa künyeleri:ankara 10186

İYİ PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ ADNAN BEKER

Cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali döneminde Mansur Yavaş'ın en yakınındaki isimdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde İyi Parti Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı. Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali ortadan kalkınca yanından uzaklaştı. Ankara'da bazı siyasetçilerin sponsorluğu ile de gündeme geldi. Melih Gökçek'in İyi Parti'de eleştirmediği, sosyal medyada övgüler yağdırdığı ve döneminde çok sayıda ihale verdiği, Akp'liler tarafından sevilen bir isim.

ankara 10187

İYİ PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ YÜKSEL ARSLAN

Mansur Yavaş döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Personel alım ve ihraç işlerini yönetti. "Ülkücü" olduğunu söylemesine rağmen, görev süresi boyunca "Süleymancılar"a daha yakın bir duruş sergiledi. Adnan Beker'in "garantörlüğü", Mansur Yavaş'ın iki kez İyi Parti Genel Merkezi'ne giderek ricada bulunması üzerine 14 Mayıs seçimlerinde İyi Parti'den milletvekili oldu.

TBMM'deki özgeçmişinde, "Daire başkanlığı ve bakanlık müşavirliği görevlerinde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı ve Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı" ifadesi, Yüksel Arslan'ın yüksek okul statüsündeki Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü'nden mezun olması nedeniyle çelişkili bulundu.

Yüksel Arslan, daire başkanlığı ve bakanlık müşavirliği yapmadı; yüksek okul mezunu olduğu için ABB'deki görevine vekaleten atandı. Yüksel Arslan'ın eşi FETÖ'den cezaevinde olan bir kadını ABB'de sekreter olarak yanında çalıştırması tartışma yarattı. Hafta sonları Mansur Yavaş'la etkinliklere katılırken, hafta arası İyi Parti'de siyaset yapan Yüksel Arslan, halen ASKİ Spor'un da başkanı.  

mesut 101888

PORTAŞ GENEL MÜDÜRÜ MESUT ÖZARSLAN

İyi Parti Ankara Kurucu İl Başkanı olduğu dönemde, il başkanlığının biriken 102 bin lira kirası ödenmediği için partiye Ankara 2. İcra Dairesi'nden ihtar çekildi. Ankara İl Başkanlığı başka bir binaya taşındı, Mesut Özarslan da görevden alındı. İl başkanlığından sonra bir süre boşta kalan Mesut Özarslan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyaretin ardından Portaş AŞ'ye genel müdür olarak atandı. ABB'nin inşaat ve asfalt işlerini yapan dev bütçeli Portaş'ta genel müdürlük koltuğuna oturtulan Özarslan, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmak istedi ancak "Sıranı bekle" denilerek listeye alınmadı.

Mesut Özarslan, Nevşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirilen ilahiyat fakültesi mezunu Akp'li Rasim Arı'yı genel seçimlerde milletvekili olamayınca Meral Akşener'in talimatıyla iki ay önce 45 bin TL maaşla Portaş'a danışman kadrosundan işe başlattı. Özarslan, Yüksel Arslan gibi Adnan Beker'e yakın isimlerden. ankara 10185

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYŞE SUCU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve İyi Parti İl Başkanlığı'ndaki toplantıya katılan isimlerden biri de Ayşe Sucu oldu. Sözcü Gazetesi'nde yazan ilahiyatçı Ayşe Sucu aynı zamanda İyi Parti Genel Başkan yardımcısı. Sucu, aday olduğu seçimlerde milletvekili seçilemeyince, Akşener'in talimatıyla Mesut Özarslan tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde istihdam edildi. İlahiyat fakültesi mezunu Ayşe Sucu, faaliyet alanı inşaat ve asfalt olan ABB iştiraki Portaş AŞ'nin dokuz kişilik yönetim kuruluna yazıldı. O da Mansur Yavaş'a karşı toparlanan ekibin içinde yer aldı.