CiddiGazete- AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ABB iştiraki Portaş'ın CHP'den belediye başkan adayı olmak için istifa eden yönetim kurulu başkanı Mesut Özarslan hakkında dikkat çeken iddialarda bulundu.

Altınok 'Babadan kalan' dedi Altınok 'Babadan kalan' dedi

YAVAŞ'I ZOR DURUMDA BIRAKTI

ABB'nin tartışmalı isimlerinden Özarslan'ın görev yaptığı dönemle ilgili ihaleleri dile getiren Özcan, paylaşımlarına ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da etiketledi.

CHP'den Etimesgut Belediyesi başkan adayı olmaya çalışan İyi Partili Mesut Özarslan, iddialar karşısında sosyal medya hesabında çelişkili ifadeler kullandı.

X'teki kapışmanın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.

ABB: KİM HATA YAPIYORSA DERHAL CEZASINI ÇEKMELİDİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "inşaat ruhsatlarındaki sahte imzalar"la ilgili adli sürecin 5 Aralık'ta başlatıldığı duyuruldu.

Mansur Yavaş'ı rahatlatacak, Mesut Özarslan'ın adaylık sürecini zora sokacak açıklamada AKP Ankara İl Başkanı'na hitaben şu ifadeler kullanıldı:

Sn. İl Başkanı,

Sizin bu iddiaları ilk yayınlama tarihiniz 8 Aralık 2023'tür. Siz bu iddiaları yayınlamadan önce Ankara Büyükşehir Belediyesi iç teftişini bitirmiş ve 5 Aralık 2023 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

ABB Başkanı Sn. Mansur Yavaş yönetiminin sizin döneminizde uygulanan yönetim anlayışından en büyük farkı budur. Bir yandan Belediye'den alınıp haksızca kullanılan ciplerin, haksızca oturulan evlerin; usulsüz ve aile dostlarına "kıyak çekilen" özelleştirmelerin, parsel parsel imar artışlarının, rant ideolojisine teslim edilen kulelerin peşine düşerken bir yandan da kendi dönemimizde yapıldığı iddia edilen en ufak konuyu derinlemesine araştırıp, gerekirse savcılığa verip en ince ayrıntısına kadar araştırmaktır.

"GEREĞİ YAPILMALIDIR"

Başkanımız Yavaş'ın yönetim anlayışında kişileri, grupları, zümreleri kollamak yoktur. Yönetim anlayışımıza göre bu belediyede bir kişi hata yapıyorsa derhal ortaya çıkarılmalı ve gereği yapılmalıdır. Bunun için de kaçınacağımız, erineceğimiz, ağırdan alacağımız hiçbir süreç olamaz. Kim hata yapıyorsa derhal cezasını çekmelidir.

Bugüne kadar kent yönetiminde yetimin hakkını nasıl kendi paramız gibi koruduysak, bundan sonra da harcanan her kuruşun hesabını vererek ve "çalmadan da çalışılabileceğini" göstererek hareket etmeye devam edeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÖZARSLAN ABB'NİN AÇIKLAMASINI PAYLAŞMADI

Mesut Özarslan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a verdiği cevabı görmezden geldi. ABB'nin paylaşımında "sahte imza" skandalıyla ilgili savcılığa yapılan suç duyurusunun görseli de paylaşıldı. Dilekçede "şüpheli" hanesinde "meçhul" yazılması dikkat çekti. İşte ABB'nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettiği suç duyurusu dilekçesi:

GBfHxWbXoAEv0Uo

GBfHyEHW8AER-aP