CiddiGazete- ABD Dışişleri Bakanlığından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Erdoğan’ı düşürmemiz lazım” sözleri ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, Washington’ın Türkiye’deki seçimleri yakından izlediği ve taraf tutmadığı belirtildi.

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre, bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Türkiye’nin uzun süredir Amerika’nın müttefiki olduğunu ve Washington’ın da seçimleri yakından takip ettiğini belirtti.

Reuters haber ajansına konuşan sözcü, Amerika’nın seçimlerde taraf tutmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bizim tek ilgimiz demokrasi süreci ki bu süreç özgür ve adil olmalı. Türk yetkililerin seçimi demokratik gelenekleri ve kanunları çerçevesinde ele alacaklarına güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü İstanbul programları sırasında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Rusya’ya biz yaptırım uygularız” dediğini aktararak, “Ya, bay bay Kemal, bu ne akıldır? Bu nasıl anlayıştır? Bugüne kadar tarım ürünlerinde, Rusya bizim en önemli müttefiklerimizden bir tanesi. Savunma sanayiinde öyle. Aynı şekilde, şu anda turist akınında... 5,5 milyona yakın turist bize nereden geliyor; Rusya’dan geliyor. Bunu ne yapacaksın? Amerika’dan aldığın talimatla mı yapacaksın? Biden’dan aldığın talimatla mı yapacaksın? Biden, ‘Erdoğan’ı düşürmemiz lazım’ diye talimatı verdi, bunu ben biliyorum. Bunu benim bütün halkım biliyor. Şimdi, yarın sandıklar demek ki Biden’a da bir cevap verecek. Rusya’nın Hükûmet Sözcüsü Peskov ne diyor; Peskov diyor ki, ‘Yalan söylüyor. Açıklasın. İspat etsin.’ diyor. Var mı ispatı? Yok. Ondan sonra başlıyor kıvırmaya. ‘Böyle duyduk.’ diyor. ‘Delil yok ama olabilir.’ diyor. Bu nasıl siyaset? Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez” diye konuşmuştu.