CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin büyük hasar verdiği Hatay'da açıklamalarda bulundu. Soylu, dün akşam meydana gelen Hatay merkezli depremde 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 18'i ağır, 562 kişinin yaralandığını açıkladı. Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- 16 günde 7 bin 242 sarsıntı yaşandı. Evi az hasarlı olan bir vatandaşımız orta hasar ve ağır hasar görüyorsa evine ekipler tekrar gidecek.

- Bu karar nihaileşene kadar da hiçbir işlem yapılmayacak. Acil yıkılacak binalara girilmesi kesinlikle yasaktır.

- Benim orada eşyam var yarım saat gireyim gibi bir durum söz konusu değildir. Dünkü deprem bize gösterdi ki deprem hareketliliği devam etmektedir.

- Ağır hasarlı binalar hakkında geçmişten işleyen bir prosedür vardır. Şunun altını çiziyorum. Ağır hasarlılara girmek de risklidir, girmemek doğru olandır.

- Önceki prosedüre göre yetkinlik gerektiren bir konudur. Bir binaya girip girilmemesi için kısıtlı süre için verilir.

- Yaptığımız değerlendirme ile buraya kısa süreli girilmesi de yasaklanmıştır. Yeni bir karara göre girişlere izin verilmeyecektir.

- Bakanlıklarımız eşya yardımları için gerekli adımları atacak.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI

- Birden kiraların yükseliyor olması istismar meselesidir. Çadırlarda kalan insanların ahı tutar. Bu paranın hayrını görmezsiniz.

KONTEYNER KENTLER

- Köylerde ihtiyaç olursa, evi yapılana kadar başka bir yere geçmiyorsa, evinin olduğu yere konteyner getirilebilir bunu daha önce gördük.

- Yıkık ev sahibi olanlar, aynı zamanda ağır hasarlı ve acil yıkılacak binaların ev sahibi olacaklar bunlardan birinci yararlanacak olan kişilerdir.

- Sıralama şehit yakınlarından başlar, ikincisi 6 yaş ve küçük bebeği olanlar ve hamile olanlar, üçüncüsü yatalak ve ağır hastası olanlar, dördüncü engelli olanlar, beşinci 65 yaş üstü olanlar diye gidiyor.

- Birinci ağır hasarlılar. Oradan yer kalırsa orta hasarlılar da bundan yararlanabilecek.