CİDDİGAZETE

Tarih 5 Kasım 2014... Kayseri’de, enerjiden tarım sektörüne kadar çok geniş bir yelpazede faaliyet göstermesi için Entar 1’den Entar 8’e kadar aynı adreste faaliyet gösteren sekiz şirket kuruldu.

Üç ay kadar sonra, Mehmet Özhaseki’nin bu şirketlerdeki ortağı Mustafa Çelik, Mehmet Özhaseki’nin istifa etmesiyle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu devraldı.

Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın zorlamasıyla, “şeffaf belediyecilik” adı altında şirin görünmek için mal varlığını açıkladı. Ancak malvarlığı beyanında sadece "Entar 1" şirketi olduğu görüldü.

Daha önce "Entar 1" şirketini kardeşine, "Entar 2" şirketini bir diğer kardeşine, "Entar 8" şirketini kızına, diğer şirketlerini ise iş ortağı ve kendisinden sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mustafa Çelik’in akrabalarına devrettiği görüldü.

“Şeffaf belediyecilik” diyerek şirket kurup, üstelik o şirketin ortağı olan Mustafa Çelik’i kendisinden sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturtup, sekiz şirketi de mal beyanında gözükmemesi için akrabalarının üzerine geçirmesi akıllara “yolsuzluk mu yapıyorlar?” sorusunu getirdi.