CiddiGazete- Meclis Genel Kurulu'nda gelecek hafta RTÜK için üye seçimi yapılacak. İyi Parti, son dönemde genel merkezle yakın ilişki kuran ve en son Mansur Yavaş'a çekilen operasyona paylaşımlarıyla destek veren Gazeteci Sevilay Yılman'ın yerine, basın yayınla hiç ilgisi olmayan özel güvenlikçi Ahmet Can Buğday'ı RTÜK Üst Kurul üyeliğine aday gösterdi.

MECLİSTE GÖSTERMELİK SEÇİM

Meclis Genel Kurulu, 15 günlük tatilin ardından gelecek hafta toplanacak. TSK'nın Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşüleceği genel kurul gündeminde ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na üye seçimi de yer alacak.

İyi Parti kontenjanına düşen bir üyelik için yapılacak seçimde İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İst-Güven Genel Müdürü Ahmet Can Buğday'ı aday gösterdi.

Seçimin tamamlanmasının ardından İyi Parti ilk kez RTÜK'e üye göndermiş olacak.

ÇELEBİ'NİN TRANSFERİ KONTENJANI ETKİLEMİŞTİ

2022'de yapılan RTÜK seçiminde de Meclis'teki sandalye sayısının karşılığı olarak RTÜK'e üye gönderme hakkı bulunan İyi Parti, CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılmasının ardından bu hakkını kaybetmişti. Böylece AKP, RTÜK'e bir üye daha göndermişti.

İyi Parti'nin adayı Buğday, yaş haddinden görevi sona eren ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dem Parti'nin RTÜK üyesi Ali Ürküt'ün yerine seçilecek.