CiddiGazete- Yerel seçimlerde adayları kesinleşen AKP'de Bakırköy belediye başkan adayı da belirlendi. Buna göre AKP Bakırköy belediye başkan adayı Ali Talip Özdemir oldu.

ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR?

Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması

1953 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Ali Talip Özdemir, ilk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı. 1973 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nde üniversite öğrenimine başlayan Özdemir, 1977 yılında makine mühendisi olarak mezun oldu.

Yüksek lisans döneminde siyasete ilgi duyan Ali Talip Özdemir, 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde Konya-Ereğli'den belediye başkanı seçildi. İki dönem Ereğli'de belediye başkanlığı yapan Özdemir, 1987 genel seçimleri için bu görevinden ayrılarak, Konya milletvekili olarak parlamentoya girdi. Milletvekili olduktan sonra bir süre Turgut Özal döneminde ANAP'ta genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ali Talip Özdemir, TBMM'de Çevre Araştırma Komisyonu Başkanlığı da yaptı.

91'DE ÇEVRE BAKANLIĞI YAPTI

1991 yılında Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında kurulan kabinede Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ali Talip Özdemir, Çevre Bakanlığı'nın kurulmasıyla da ilk Çevre Bakanı ünvanına sahip oldu.

1992 yılında yapılan ara yerel seçimlerde Bakırköy Belediye Başkanı seçilen Ali Talip Özdemir, iki dönem bu görevini sürdürdü.

İSTANBUL'DAN MİLLETVEKİLİ OLDU

1995'teki erken genel seçimlerde İstanbul'dan milletvekili seçilen Ali Talip Özdemir, ANAP ve DYP'den oluşan 53. hükümette Basın ve Enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Özdemir 11 Ocak 2003 tarihinde yapılan Anavatan Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan oldu.