CiddiGazete- Coronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'ye örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel yeni bir hizmet başlattı.

Başkan Mansur Yavaş'ın talimatıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Belpa, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara, hayırseverlerin kendilerinden satın alacakları iftar ve sahur yemeklerini servis edecek.

Belpa'dan yapılan açıklamada, uygulamayla ilgili şu bilgiler verildi:

Ülkemiz koronavirüs pandemisi sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Bu zor günlerde Ankara’da kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Bu dönemde en çok zarar gören aile ekonomisini güçlü tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başlatmış olduğu 6 MİLYON TEK YÜREK iyilik hareketi, salgının başladığı ilk günlerde olduğu gibi Ramazanda da tüm Başkentli ihtiyaç sahipleri için hazırlanıyor.

"ANKARA'DA İYİLİK SALGINDAN HIZLI YAYILIYOR"

6 MİLYON TEK YÜREK iyilik hareketi Belpa Mutfak aracılığıyla iftar ve sahur paketleriyle evinde yemek yapacak kimsesi olmayan ve evinden çıkmaması gereken 65 yaş üstü vatandaşlara, kronik hastalara, engellilere ve dar gelirli ailelere ulaşıyor, Ankara'da iyilik salgından daha hızlı yayılıyor. Siz de iftarlarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da uygulamayla ilgili şu paylaşımı yaptı: "6 Milyon Tek Yürek oluyor, iftar sofrasında buluşuyor.

Mübarek Ramazan ayının bereketini birlikte paylaşıyor, iftarda ekmeğimizi bölüşüyoruz.

Beraber olacağımız nice iftar sofralarında görüşmek dileğiyle..."

HAYIR YAPMAK KOLAYLAŞTI

Yurt genelinde toplu iftarların yasaklanmasından sonra, hayırsever vatandaşlar için de kolaylık sağlayan sisteme internet üzerinden katılım sağlanabiliyor. Belpa'nın internet sitesinde yer alan uygulamada hayırseverler kaç kişilik iftar/sahur yemeği satın almak istediğini belirtiyor ve ödemeyi de kişi başı 15 TL olarak yapıyor. Satın alınan yemekler, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldıktan sonra, hayır sahiplerine de bunun bilgisi veriliyor.