CiddiGazete- Mamak Belediye Başkanı ve ABB AKP Grup Başkanvekili Murat Köse, Meclis toplantılarında Mansur Yavaş’ı personel konusunda eleştirmiş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise personelden bugüne kadar bir kesinti yapmadıklarını açıklamıştı.

Köse’nin salgın döneminde kendi belediyesinde ilk iş olarak memurlardan Sosyal Denge ödemelerini kestiği ve bunun sonucunda iktidara yakın olan Bem-Bir-Sen’in belediyedeki yıllar süren üstünlüğünü kaybettiği ortaya çıktı.

Konu ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meclis toplantısında, "Sayın Köse bu sözüm size. Pandemide hepimiz bir takım tedbirler alırken, ilk iş olarak memurun sosyal denge parasını keserek başladınız işe. Biz, daha kimseden 1 lira para kesmedik" ifadelerini kullanmıştı.

Aynı Meclis toplantısında, İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker de "Mamak Belediyesi’nde anket yapılsın, Mansur Bey yüzde 60’ın altında çıkarsa ben istifa ederim. Yapıyor muyuz personele?" açıklamasında bulunmuştu.

MAMAK BELEDİYESİ’NDE ÜSTÜNLÜĞÜ KAYBETTİLER

Mamak Belediyesi’nde yaşanan bu gelişmelerin ardından sendika üye üstünlüğünü yıllardır elinde tutan iktidara yakın Bem-Bir-Sen’in kaybettiği öğrenildi.

Sosyal Denge ödeneklerinin kaldırılmasının büyük etkisiyle sendikal üstünlüğün iktidara yakın Bem-Bir-Sen’den Tüm-Bel-Sen’e geçtiği belirtildi.