CiddiGazete/özel- Türkiye, Ankara'daki skandalı CiddiGazete'nin haberinden öğrendi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 14 gün karantina altına alınma kararıyla, Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bugün kapatıldı.

Yemekhane görevlisinin coronavirüs testinin pozitif çıkması, bir teknisyen ile bir yardımcı sağlık personelinde de hastalık belirtileri görülmesi üzerine, Mamak'daki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin geçici bir süre kapatıldığı duyuruldu.

Merkezde görevli diş hekimleri ve yardımcı sağlık personeline coronavirüs testi yapılmadan evlerine gitmeleri ve 14 gün sonra işe dönmeleri söylendi.

AKŞAM SAATİNDE İŞE DÖN ÇAĞRISI

İl Halk Sağlık Müdürlüğü'nün ADSM'yi geçici bir süre kapatma kararı Ankara Valiliği'nden döndü. Valilik kararı olmadan Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün kapatma kararı alamayacağı belirtilerek, tüm personele mesaj gönderildi ve yarın sabah mesaiye gelmeleri istendi. Merkezde görevli personel, kendilerine test uygulanmadığını, coronavirüse karşı alınan önlemlerin de yetersiz olduğunu savunarak büyük tedirginlik yaşadıklarını söylediler. 75'i diş hekimi, 260 personel yarın işbaşı yapacak.