CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirilen Melih Gökçek'in son günlerdeki hırçın sosyal medya paylaşımlarının nedeni ortaya çıktı.

Melih Gökçek, mahkemenin verdiği karar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ısrarlı çalışması sonucu, Yenikent Stadı'ndaki özel locasından bugünden itibaren mahrum kalacak.

Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'e ait Ankaraspor AŞ'ye 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği 100 dönüm üzerine kurulu 18 bin seyirci kapasiteli Yenikent (Osmanlı) Stadı ve beş katlı otelin tahliyesi için bu sabah işlem yapıldı.

Yenikent Asaş Stadı'nın duvarlarında Melih Gökçek'in yer aldığı fotoğraflar, bugün tutanakla indirildi.

Mahkeme kararına rağmen, uygulama safhasındaki diğer resmi kurumların geciktirme taktiği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ısrarlı bir takiple aşıldı.

Bu sabah tesislere giden ekipler, stadın teslim tutanağını alarak işlemi tamamladılar.

Osmanlı Stadı'nın depolarında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait buzdoplarının ambalajları dahi açılmadan çürümeye terk edildiği görüldü. Ayrıca, ücreti ABB tarafından ödenmiş motosikletler, golf arabaları ve çok sayıda elektrikli aletin tozlu depolarda çürümeye bırakılması dikkat çekti. 

Bundan sonra Yenikent Stadı'nda maç oynayacak takımlar, mülk sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile muhatap olacak. Belirlenen kira bedelini ödeyen profesyonel takımlar, Yenikent Stadı'nda maça çıkabilecek.

Osman Gökçek, ASKİ'ye ait helikopterle geldiği Osmanlı Stadı'nda, babası Melih Gökçek'le birlikte özel localarında maç izlediler.

Yenikent Stadı'nı kullanan Gökçek ailesinin yönetimindeki Ankaraspor A.Ş. de bundan sonra Belediyenin tesislerinden sadece bedelini ödeyerek faydalanabilecek.

OTELİN TESLİMİNDE KOMEDİ YAŞANDI

Tutanakla stadı sorunsuz teslim alan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mahkeme kararına istinaden aynı arazi içindeki beş katlı oteli de tahliye etmek istedi.

Mahkeme kararının ardından "işgalci" durumuna düşen işletmeciyle görüşen ekipler, daha önce bildirildiği üzere oteli tahliye edeceklerini söylediler.

Bunun üzerine Mamak Futbol Kulübü'nden iki futbolcunun otelde kaldığı ve coronavirüs temaslısı olduğu söylendi.

Bu nedenle ekipler otele girmediler ve belediyeye telefonla bilgi verdiler.

Gelen talimatla otelin tahliyesi 15 Mayıs tarihine kadar durduruldu.

Bekir Şimşek