CiddiGazete- Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri, yargı krizinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı ve ceza hukukçusu İzzet Özgenç hakkında suç duyurusunda bulundu.

2005 yılında kabul edilen yeni Türk Ceza Yasası'nın hazırlayıcılarından ceza hukukçusu Prof. İzzet Özgenç, Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "yargı krizi" hakkında mektup yazmıştı.

Malatya ve Burdur'da deprem oldu Malatya ve Burdur'da deprem oldu

Bir dönem Erdoğan'ın hukuk danışmanlığını da yürüten Özgenç, sosyal medya hesabından yayımladığı mektubunda, "Etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz 'hukukçu' geçinen çakallar yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'a yazılan mektupta Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen "hak ihlali" ve yeniden yargılama kararına "uyulmamasına" dair "Sizlerin de bilgisi dahilinde verilmiştir" denilmişti.

NE OLMUŞTU

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili olarak "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bu durum tartışma konusu olmuştu.