CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, CHP kurultayında HDP'li Selahattin Demirtaş'a selam gönderen Özgür Özel'e sert çıktı ve Demirtaş'ın terörist olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

- Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, yalanı kana kana içenlerin harcı olamaz. Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin bir ahlak reformuna yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyacı var. Buna da Milliyetçi Hareket Partisi muktedirdir.

- Günübirlik, güdümlü siyaset yapmıyoruz. Ülkemize gönül verdik. Gönül kazanmak gönüller almak istiyoruz. Bugün hepimizin dünyada yaşananları kavramak ve sağ duyulu teklifler getirmektir. Daha müreffeh bir Türkiye önceliğimizdir.

- Önümüze çıkan engelleri aşıyor, değişim dinamiklerini eklemleyerek dengeli ilerleme kaydediyoruz. Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Kuru gürültüden ibaret siyasete kulak vermiyoruz. Boş söyleyene aldırmıyoruz. Esaret ile özgürlük arasında mekik dokuyanların kime özdeşleştiği bellidir. Bizim de nereden doğduğumuz bariz bir gerçektir. Gönül kazanmak, gönül almak istiyoruz.

- Daha müreffeh bir Türkiye önceliğimizdir. Orhun Kitabeleri baştan aşağı milli şuur ve cihan hakimiyeti ülküsü ile dolu bir eserdir. Bir hilal gibi parlayıp çıkan MHP dar görüşlü, kısa menzilli olmamıştır.

- Hiçbir zaman çorak yere tohum ekmedik. İlkelerimizden ödün vermedik. Tutarlılığımızdan şaşmadık. Birileri gibi ülkü sevdamızı bahis konusu yapmadık, pazarlık malzemesi yapacak kadar alçalmadık. Fildişi kulelerde milliyetçilik taslamadık milletimiz ile iç içe olduk. Siyasette sürekli göçenlerle ne işimiz olmuştur ne de olacaktır. Biz bakacak yüze basmayız, bastığımız yüze de asla bakmayız.

- Kılıçdaroğlu'nun "sırtımdaki hançerle seçime girmek zorunda kaldım" açıklamaları, gecikmiş bir itiraftır. O hançer tutan ellerin yanına yöresine geldiğinde iyilik meleği olmadığını bilmesi gerekiyordu.

- CHP'deki genel başkan değişimi bizim konumuz ve gündemimiz değildir. Bize hayırlı olsun demek düşer. Üzüldüğümüz husus Atatürk'ün kurduğu partide şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara mesaj gönderilmesidir.

Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması

- Kurultayda terörist başını selamlamaları PKK'yı selamlamaktır. Bu tiplerden millete ve ülkeye hayır gelmez. CHP yönetimine diyorum ki Selahattin Demirtaş teröristtir, Osman Kavala ajandır, suçludur, Soros'çudur ve cezasını çekecektir. "

AYRINTILAR GELİYOR...