CiddiGazete- Altı ay önce yaptığı konuşmada "İsveç'le bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Böylesi bir acizliğe nasıl göz yumacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz?" ifadelerini kullanan Cumhur İttifakı ortaklarından Devlet Bahçeli karar değiştirdi. Bahçeli, İsveç'in Nato üyeliğine destek açıklaması yaptı.

Devlet Bahçeli'nin MHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"ANADOLU İRFANINA GÜVENİYORUZ"

- Anadolu irfanına güveniyoruz. 31 Mart seçimleriyle birlikte Türkiyemiz iyice hızlanacak. Cumhurda olanlar şahlanacaklardır.

- Demlenmiş CHP Anadolu irfanı karşısında mağlup olacaktır. Terör örgütü, bölücü örgütler, sözde aydınlar halkın ve hakkın aleyhinde planlar yapanlar istediklerini alamayacaklar. Yerel yönetimlere vurulan paslı zincirler kırılacak.

İyi Parti'den kurultay açıklaması İyi Parti'den kurultay açıklaması

"DERSİM DİYE BİR YER YOKTUR"

- CHP'nin dikişi yama tutmayan genel başkanına hatırlatmak isterim ki Türkiye'de "Dersim" diye bir il yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir.

- Ankara'yı, İzmir'i CHP'den kurtarmak istiklalin şeref bahsidir. Ankara'da demlenip Kandil'den dökülen CHP gidecek, hasretle beklenen huzur gelecektir. Demlenmiş CHP gidecek Türkiye Yüzyılı gerçekleşecektir.

- CHP'de çatlak sesler, çamur hesaplar öne çıkmıştır. İç karışıklık had safhadadır. Bu siyasi acziyete güven duyulamaz, yerel yönetimlerde sorumluluk verilemez.

- İstanbul muradına erecek, Ankara'ya Altınok mühür vuracak. İzmir'de de dağın sıcaklığı tuncu eritip savuracaktır.

"MÜSLÜMAN İFTİRA ATMAZ, NEFRET SAÇMAZ"

- Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan, büyütülüp mecrasından saptırılan olan konuya dahil olanların mizacını ortaya çıkarmıştır.

- İmam hutbeyi okurken şehitlerimize rahmet içeren bölümü atlamıştır. Daha önce hutbeyi okuyan Kulp Kaymakamımız durumu fark edince imamı uyarmıştır.

- Namazın sonrasında imama neden okumadığını sorunca "Bana baskı yapılıyor" deyince, "Sen devletin imamısın kim baskı yapabilir" diye uyarmıştır.

- Baskı ve dayatmayla şehitlere rahmet dilememek, "Kaymakam darp etti" diye rapor almak Müslümanca tavır değildir.

- Müslüman iftira atmaz, nefret saçmaz, Allah'tan başkasına asla eğilmez. Şehitlerimizin Kur'an-ı Kerim'de köşkleri cennette, yerleri milletin gönlündedir. Kulp Kaymakamımızı alnından öpüyor, anasına babasına şükranlarımı sunuyorum.

- Bu üzücü hadiseyi fırsat verip kaymakamımıza saldıran, kinlerini kusanları biliyoruz. Hiçbirisine pabuç bırakmayacağımız.

- Mesele kaymakam ile imam arasında geçen tatsız olay değildir. Pusuda bekleyenlerin provokasyonları bu tespitimizi netleştirmiştir.

"İSVEÇ DESTEK VERECEĞİZ"

Devlet Bahçeli, grup toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "MHP'li arkadaşlarımız, İsveç'e destek vermiştir. Bu destek genel kurulda da geçerli olacaktır" dedi. İsveç'in Nato'ya katılımına ilişkin kanun teklifi bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.