CiddiGazete- Ataşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında devam eden TİS görüşmelerinde kriz çıktı. CHP'den tekrar aday gösterilmediği için partisinden istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kendi atadığı komisyon ile sendika temsilcilerinin anlaştığı kararları da kabul etmedi. Duruma tepki gösteren işçiler İlgezdi'yi protesto etti. İşçilere destek veren Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Kartal görevden alındı.

"GÖRÜŞME YENİDEN BAŞLANSIN"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile Ataşehir Belediyesi arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tamamlandı. Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin atadığı komisyonla sendika arasında tüm şartlarda anlaşılarak karara varıldı. Ancak İlgezdi, CHP'den tekrar aday gösterilmeyince anlaşmayı tanımadığını belirtti ve yeniden görüşmeye başlanmasını istedi.

"DAYATILAN SEFALETİ KABUL ETMEYECEĞİZ"

Görüşmede İlgezdi, daha önce kabul edilen tekliften çok daha az olan kendi teklifini sundu. Bunun üzerine Tüm Bel-Sen üyesi belediye çalışanları teklifi reddederek eylem yaptı. Tüm Bel-Sen'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Ataşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz TİS süreci idarenin keyfi ve antidemokratik yaklaşımlarından kaynaklı tıkanmıştır. Ataşehir belediyesi emekçilerine dayatılan sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz. Zafer direnen emekçinin olacak" denildi.

AKP, MHP ve İyi Parti'den ortak önerge AKP, MHP ve İyi Parti'den ortak önerge

İŞÇİLERE DESTEK VEREN BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Belediye çalışanlarına destek veren Belediye Başkan yardımcısı Ayten Kartal da görevden alındı. Tüm Bel-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Alev Tosun, çalışanların tepkili olduğunu ve eylemlerinin devam edeceğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin eşi olan Battal İlgezdi 15 yıl Ataşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturdu. Bir kez daha aday gösterilmeyen İlgezdi CHP'den istifa etti.