CiddiGazete- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Beşiktaş Belediyesi'nin eski yöneticilerine "çıkar amaçlı örgüt kurma", "rüşvet" ve "irtikap" operasyonu düzenlendi.

Beşiktaş Belediyesi'nin eski başkanı Murat Hazinedar, eski belediye başkan yardımcılarından Rıfat Örnek, eski belediye meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi ile eski zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 17 şüpheliden 16'sı gözaltına alındı.

Eski başkan Murat Hazinedar hakkında ise yakalanma kararı bulunduğu ve polis ekipleri tarafından arandığı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Belediyesi, operasyon üzerine bir açıklama yaptı. AKP'ye yakın medya organlarında operasyonun mevcut belediye yönetimine yönelik yapılmış gibi haberleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bugün çeşitli basın yayın organlarında 'Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon' başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.