CiddiGazete- Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş deplasmanda Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı.

Şenol Güneş yönetiminde son beş maçında galip gelen siyah- beyazlı ekip seriyi sürdürmek için çıktığı Karagümrük karşılaşmasında istediğini alamadı. Beşiktaş, altı maçlık galibiyet serisini son olarak şampiyon olduğu 2020-2021 sezonunda yakalamıştı.

CENK TOSUN YİNE ATTI

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oldukça soğuk bir havada oynanan mücadelenin ilk yarısında Beşiktaş öne geçti. 33. dakikada perdeyi açan isim son haftaların formda futbolcusu Cenk Tosun oldu. Tecrübeli golcü son 5 maçta 5. kez ağları havalandırmayı başardı.

Arthur Masuaku'nun sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Welinton'un kafa vuruşu sonrası Rayyan Baniya’ya çarpıp boşta kalan topu önünde bulan Cenk Tosun altı pasta tek dokunuş ile topu ağlara gönderdi.

İlk yarı konuk ekip Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona ererken ikinci yarı hızlı başladı.

KARAGÜMRÜK İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI

49. dakikada Fatih Karagümrük Magomed Ozdoev'in golü ile beraberliği yakaladı. Andrea Bertolacci'nin uzun pasında sol kanatta Fabio Borini topu bekletmeden tek dokunuş ile Magomed Ozdoev'e indirdi. Ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Magomed Ozdoev tek vuruş ile topu ağlara yolladı.

Mücadelenin kalan bölümünde iki takım da net fırsatları harcadı ve 1'er puana razı oldu. Bu sonucun ardından Beşiktaş 39 puanla 4. sırada yer aldı, Karagümrük ise 23 puanla 10. sırada kaldı. Ev sahibi ligde üst üste 4. maçından da beraberlikle ayrıldı.

22. haftada Beşiktaş, Sivasspor deplasmanına gidecek, Karagümrük ise Başkent'te Ankaragücü ile karşılaşacak.