CiddiGazete- Türk Eğitim Vakfı'nın afetten birinci derecede etkilenen bin yeni üniversite öğrencisine daha 4 aylık burs vermek üzere açtığı başvurulara 94 bin 243 başvuru geldi. Vakıf, anne, baba ya da kardeş kaybı yaşayan, depremde yaralanan ve evi yıkılmış bin 275 öğrencinin tümüne burs verme kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde, Adıyaman ve Hatay'da iki prefabrik okul yaptırmak için çalışmalarını sürdüren TEV, "Ders Zili Fonu" kapsamında anne ya da babasını kaybeden temel eğitim çağındaki öğrencilere de destek verecek. 304 bin 700 üniversite öğrencisinin bulunduğu deprem bölgesinde her 5 öğrenciden birinin afetten etkilendiğini belirten TEV yetkilileri, burs fonlarına destek istedi.

NASIL DESTEK OLUNUR?

TEV BÜNYESİNDE FON AÇMAK: Kendi belirleyeceğiniz isimle TEV bünyesinde burs fonu açabilir, afetzede öğrencilere destek olunması amacıyla bağış yapabilir, çevrenizi fonunuzu desteklemeye davet edebilirsiniz. Aileniz ya da kurumunuzun adına açılan fon ile arzu ettiğiniz sayıda öğrenciye uzun süreli destek verebilirsiniz.

YARIDA KALMASIN 2023 BURS FONUNA DESTEK: TEV bünyesinde afetzede öğrencilerin eğitim hayatları boyunca yanlarında olmak üzere açılmış Yarıda Kalmasın 2023 burs fonuna bağış yapabilirsiniz.

UZAKTAN EĞİTİME TEKNOLOJİ DESTEĞİ: Uzaktan eğitime erişim sıkıntısı çeken öğrencilere teknoloji bursu ulaştırılmasına ayni ve nakdi bağışlarınızla destek olabilirsiniz.

DERS ZİLİ FONU: Afet bölgelerinde geçici olarak hizmet verebilecek prefabrik okul yapımı çalışmalarına destek verebilirsiniz.