CiddiGazete- 15 yıldan beri 750 binin üzerinde nüfusu olan Bağcılar'da belediye başkanlığı yapan AKP'li Lokman Çağırıcı, dün gece 01.05'teki sosyal medya paylaşımında istifa ettiğini duyurdu.

Sağlık sorunlarından dolayı doktorların çalışmasına izin vermediğini iddia eden Çağırıcı, görevi bıraktığını söyledi.

MESELE KAVGANIN DA ÖTESİNDE

Şoke eden kararın perde arkasında sağlık sorunları değil, Bağcılar Meydanı'ndaki düzenlemeyle ilgili Lokman Çağırıcı'nın, bakan Murat Kurum'la kavga etmesi gösterildi. Ancak iddialar bir adım daha öteye götürülüp olayın arkasında cinsel içerikli görüntüler olduğu ortaya çıktı.

10 MİLYON DOLAR İSTEDİLER

Halktv'deki iddiaya göre; Çağırıcı’nın şikayeti ile geçen hafta kritik bir soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi. Çağırıcı, biri kadın, iki kişinin ellerindeki cinsel içerikli görüntüsü ile kendisine şantaj yaptıklarını belirterek şikayetçi oldu.

Şüphelilerin Çağırıcı'dan görüntülere karşılık 10 milyon dolar istedikleri öğrenilirken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, otelci olduğu öğrenilen erkek şahıs A.M. ile kadın Z.K.'yI gözaltına aldırdı.

Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından pazar günü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Şüphelilere, "Özel hayatın gizliliğini ihlal etme", "Suç işleme amacıyla örgüt kurma" ve "Şantaj" suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.

Şüphelilerden A.M.'nin Sahra Otelcilik Geliştirme ve Dayanışma Derneği'nin başkanı olduğu öğrenildi.

Lokman Çağırıcı, soruşturma devam ettiği için gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapsız bıraktı.