31 Mart seçimleri için geri sayım sürerken, iftiranın da dozu arttı. AK Parti'nin kontrolündeki havuz medyası, tarihi hezimet yaşamaya hazırlandığı Ankara'da, akla hayale gelmeyecek kurgularla Mansur Yavaş'ı karalama kampanyası başlattı.

Önce duvarlara "Biji Mansur" yazıldı! Havuz medyası bunu, "PKK'nın desteği" olarak servis etti. Duvarlara yazı yazan şahıs yakalanıp, bunun kurgu olduğu ortaya çıkınca, haberlerini tekzip etmedikleri gibi iftira dozunu biraz daha artırdılar.

Ardından çocuk istismarı, belgede sahtecilik, şantaj gibi bir çok suçtan mahkemelik olan "şizofren" raporlu, "saygın işadamı" dedikleri Necmettin Kesgin isimli vatandaşı ekranlara çıkartarak Mansur Yavaş aleyhine kampanya başlattılar.

Necmettin Kesgin'le ilgili mahkeme kararları ortaya çıkınca özür dilemek yerine saldırı için yeni bir kanal açtılar.

HAVUZDA YAZILANIN AKSİNE HDP, YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NU TEHDİT ETTİ

Cumhur İttifakı son düzlükte, can simidi gördüğü HDP'ye sarıldı.

Havuz medyası, PKK eksenli siyaset yapan HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu tehdit ettiği açıklamasını "işbirliği" diye sunmaya başladı.

Sezai Temelli'nin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu açıkça tehdit ettiği ifadeleri "aralarında ittifak var" iftirasıyla gündeme getirdi.

Tepkiler artınca Hürriyet Gazetesi bir açıklama yapıp, "Biz sadece Anadolu Ajansı'nın haberini yayınladık" diyerek topu AK Parti'nin kontrolündeki devletin resmi ajansına attı.

Bütün bu kurgulara rağmen, son yapılan anketlerde Ankara'da Mansur Yavaş'ın büyük farkla önde olduğu, İstanbul'da da Binali Yıldırım'ın aradaki farkı kapatmasının mümkün görülmediği ortaya çıktı.