CiddiGazete- İyi Parti genel başkan aday adaylarından Dursun Müsavat Dervişoğlu, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gündeme ve olağanüstü kurultaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Tek adam" rejimine karşı olduklarını vurgulayan Dervişoğlu, kendisini destekleyen isimleri fon yaptığı konuşmasında "abi formülü"ne de açıklık getirdi.

Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması

İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili olan Müsavat Dervişoğlu, 27 Nisan'da olağanüstü kurultay olacağını, partinin bir yıl sonra da olağan kurultaya hazırlanacağını söyledi.

27 Nisan'daki kurultayda seçilecek yönetimin partiyi olağan kurultaya hazırlayacağını ifade eden Dervişoğlu, "Emanetçi olmaya da razıyım" dedi.

Derviş2Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- İyi Parti'de kurultayla birlikte partimizin merkezden kayacağı iddialarını reddediyoruz. İyi Parti merkezin ta kendisidir. İşte bu sebeple İyi Parti Türkiye'nin sağduyusudur.

- Tek adam sistemi Türk milleti için atılması gereken bir yük haline gelmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi hükumetleri, yoksulluğu ve fukaralığı yönetmekle meşguldür.

- İçinde bulunduğumuz tarihsel süreç İyi Parti'ye önemli bir görev yüklemiştir.

- Biz milli, üniter ve laik bir ülkeden yana tarafız. Tek adam yönetimine, anti demokratik her türlü uygulamaya karşıyız. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ve onun yönetim anlayışına karşıyız.

- 27 Nisan Kurultayı'nda İyi Parti Genel Başkanı olduğum takdirde partimizin içinde bulunduğu siyasi şartların muhakemesini yapacağız ve birinci günden itibaren İyi Parti iktidarı için çalışacağız.

- Başka siyasi aktörlerin, partilerin, İyi Parti'nin olağanüstü kurultayına müdahil olması siyasi ahlaka sığmamaktadır.

"AKŞENER'İN DESTEĞİ BENDEN YANAYSA GURUR DUYARIM"

- İyi Parti'ye kimse istikamet çizemez. Partimizi iktidarın ya da muhalefetin uydusu haline getirmeye çalışanlara en büyük cevabı İyi Parti'nin kendisi verecektir.

- Bu kurultay yeni yaraların açılmasına değil, yaraların sarılmasına vesile olmalıdır. Bu kurultay tarihi bir eşikte gerçekleşiyor.

- İyi Parti'yi biz birlikte kurduk. İyi Parti'nin kuruluş harcında en fazla emek Meral Akşener'indir. Akşener'in desteği benden yanaysa bundan onur ve gurur duyarım.

İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN ADAYI NASIL OLUNUR?

İyi Parti'de parti üyeliğinin yanısıra, üst kurul delegelerinin yüzde 5'inden imza alan isimler 27 Nisan'da yapılacak olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olabilecekler. Başkan adaylığı için imza alınacak asgari delege sayısı 65... Üst kurul üyerinden yeterli imzayı alamayan isimlerin adaylık açıklamaları magazin düzeyinde kalacak.

İyi Parti'de genel başkan aday adaylığını açıklayan isimler şöyle: Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Mehmet Tolga Akalın, Günay Kodaz.