CiddiGazete- Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre PFDK, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sarı kırmızımı kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası uyguladı.

Kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a da kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklama ve paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezası kesti.

PFDK, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun ise basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 52 bin lira ile cezalandırılmasına hükmetti.

JESUS DERBİDE YOK

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı getirdi. Jesus, Beşiktaş ile oynanacak karşılaşmada takımın başında olmayacak.

PFDK, Portekizli teknik adama 1 maçlık cezayı Süper Lig'in 26. haftasındaki Alanyaspor maçında rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle verdi.

Jesus'a Alanyaspor maçındaki ihlali ile UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile oynanan karşılaşma sonrasındaki sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle toplamda 130 bin lira da para cezası uygulandı.

EMRE BELÖZOĞLU'NA 2 MAÇ CEZA

PFDK, Süper Lig'in 26. haftasındaki Fatih Karagümrük müsabakasında kırmızı kart gören Belözoğlu'na ihraç öncesi ve sonrasında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle iki resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 52 bin lira para cezası uyguladı.

Disiplin Kurulu ayrıca Konyaspor Yardımcı Antrenörü Branimir Micovic'e 1 maç men ve 26 bin lira ceza verilmesine hükmetti.

HANGİ KULÜBE NE KADAR CEZA VERİLDİ?

PFDK, Süper Lig'den 4 kulübe para cezası kesti.

Konyaspor Kulübüne 586 bin 500 lira, Galatasaray Kulübüne 511 bin lira, Fenerbahçe Kulübüne 420 bin lira, Beşiktaş Kulübüne ise 175 bin lira para cezası verildi.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bazı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının da bloke edilmesi kararlaştırıldı.