CiddiGazete- Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine gece yarısı füze saldırısı gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir'e füzelerle saldırdığını duyurdu.

Ermenistan, Gence kentine Rus yapımı dört 9K72 Elbrus füzesi attı. Füzelerden ikisi havada etkisiz hale getirildi. Evlerin üzerine düşen iki füze ise uyuyan çok sayıda çocuğun ölümüne neden oldu.

Son dakika haberine göre; Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.

BİR BİNA TAMAMEN ÇÖKTÜ

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı bir binaya da isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, sosyal medya hesabından Ermenistan ordusunun füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Hacıyev, "İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan silahlı kuvvetleri, terör ve savaş suçları uygulamalarına devam ediyor" dedi.

"Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir şehirleri füze saldırılarına uğradı" ifadelerini kullanan Hikmet Hacıyev, "Yaralılar ve hasarlar belirlenecek" açıklamasını yaptı.

"ERMENİSTAN’A YENİ FÜZE SİSTEMLERİ GETİRİLDİ"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ermenistan’a yeni füze sistemlerinin getirildiğini aktaran Hacıyev, "Hemen Azerbaycan şehirlerinde hain ve zalimce sivillere saldırmaya başladılar" diye yazdı.

Gence'de kayıplar arasında sivillerin de olduğunu duyuran Hikmet Hacıyev, paylaşımında "Ermenistan devletinin terör politikasının tezahürü" ifadelerine yer verdi.

"20’DEN FAZLA EV YIKILDI"

Hacıyev, "Azerbaycan’ın ikinci büyük kentinde masum siviller, Ermenistan’ın gelişigüzel ve hedefli füze saldırısı altında" diyerek saldırılar nedeniyle 20’den fazla evin yıkıldığını söyledi.