Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın politika faizinde 425 baz puan indirime gitmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Piyasaların kararı gayet normal karşıladığını söyleyen Erdoğan, "Merkez Bankası'nın kararını hayati bir dönüm noktası olarak görüyorum" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

Merkez Bankası 425 puanlık düşüşe gitti peki ne oldu. Her şey yerle yeksan oldu mu? Battık mı, bittik mi? Hayır. Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Zira olması gereken zaten buydu. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli bir şekilde devamı gerekir. Faiz düştükçe enflasyon düşer, faiz çıktıkça enflasyon çıkar. Diğerleri yan unsurlardır. Yüksek faiz oranları Türkiye ekonomisini önündeki en büyük engeldir. Büyüme bizim için her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir. Merkez Bankası’nın kararını hayati bir dönüm noktası olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz. Faiz indirimi ekonominin yeniden canlanmasını potansiyel büyümeye doğru yeniden yaklaşmasını sağlayacak. Faizin de enflasyonun da nasıl düştüğünü izlemeye devam edeceğiz.”