CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD fuarının açılışında yaptığı konuşmada, "anayasa" tartışmalarına da değindi.

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın gündeme getirdiği konu, siyaset dünyasında bomba etkisi yaptı ve partiler arasında büyük tartışmalara yol açtı.

Ümit Özdağ; İyi Parti'nin, HDP'nin de yer aldığı bir heyetle yeni anasaya görüşmeleri yaptığını iddia etti.

Özdağ ayrıca, İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın da yakın çevresine, AKP'li Ömer Çelik'le yeni anayasa için görüşmeler yaptığını söylediğini dile getirdi.

Uğur Poyraz'ın yanısıra Ömer Çelik; AKP ile İyi Parti arasında anayasa görüşmesi olmadığını açıkladı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de hem HDP, hem de AKP ile anayasa görüşmesi yapıldığını iddia edenleri "akıl sağlığı" üzerinden eleştirdi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI KAFA KARIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün MÜSİAD fuarının açılışında yaptığı konuşma ise kafa karıştırdı.

Erdoğan, anayasanın demokrat ve özgürlükçü bir anlayışla defalarca değiştirildiğini belirterek şöyle dedi:

"Tümüyle yeni bir anayasa yapmak için kolları sıvadık. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunbozanlığı sebebiyle neticeye ulaşamadık.

Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazırlamaktan kaçanların, daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı.

Böylece bizim başlattığımız yeni anayasa çalışmasının niçin akamete uğradığı da aleniyet kazandı."

Erdoğan'ın açıklamasında, "Bizim başlattığımız yeni anayasa çalışmasının niçin akamete uğradığı aleniyet kazandı" ifadesi kafa karıştırdı.