CiddiGazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

- Bilim insanlarının teşvik edilmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Emin adımlarla 2023 hedefine yürüyoruz.

- Bilim insanlarının teşvik edilmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor.

- TÜBİTAK 56 yıldır bilim ve teknolojinin izinde ülkemizin kalkınması için adımlar atıyor.

- Mesele 2020 yılında bilim insanlarımıza sadece 150 milyon lira destek sağlanırken bu sene verdiğimiz destek 1,8 milyar liraya ulaştı.

- Bu desteklerle 207 üniversite 1.572 araştırma geliştirme ve tasarım merkezi ile 85 teknoparkta faaliyet gösteren araştırmacıların da yanında olduk.

- Adeta sıfırdan kurduğumuz altyapı sayesinde araştırma geliştirme harcamalarının milli gelirimizde payı ilk defa yüzde 1’i aştı.

- Milletimiz de Türkiye’nin otomobiline tüm kalbiyle sahip çıkmıştır.

- Başta şahsım olmak üzere de siparişleri almaya başladık. Devrim otomobilinin önünü kestiler ama inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.

- Artık yeni teknolojilerin sadece pazarı olmakla kalmayacağız, bu teknolojileri üreten, tüm dünyaya yayan ve kendi koyduğu standartları kabul ettiren bir ülke haline gelmekte kararlıyız.

- Milletimiz, Türkiye’nin otomobiline tüm kalbiyle sahip çıkmıştır, siparişleri almaya başladık.

KANAL İSTANBUL

- İstemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Dünyada 50'yi aşkın bu şekilde kanal var tüm bu kanallar bir ihtiyaca göre yapılıyor.

- Biz burada Kanal İstanbul'u yaparken iki tane de modern şehir kuracağız. Bunu yapmanın da iki yolu var. Ya milli bütçe ile yapacağız ya da yap-işlet-devret modeli uygulayacağız.