İyi Parti'de vekil istifa etti İyi Parti'de vekil istifa etti

CiddiGazete- 2002 genel seçimlerinde İstanbul'dan AKP milletvekili seçilen, 2003'te AKP’den istifa ederek sırasıyla Liberal Demokrat Parti (LDP), Anavatan Partisi (ANAP) ve Genç Parti'de siyaset yapan iş insanı ve gazeteci Emin Şirin, önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SZC TV’de ekrana gelen ‘Dört Çarpı Dört’ programına konuk olan Emin Şirin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeşil Sol Parti (YSP) arasında yerel seçimler öncesi görüşmeler yapıldığını söyledi.

Emin Şirin söz konusu görüşmelere ilişkin şunları söyledi:

“YSP’nin şu anda beklentisi olan yer iktidar. İktidardan beklentileri var, ne var? Bunu da görüşüyorlar zaten. Biliniyor kulislerde; ‘Seçildiğimiz yerlerde kayyım atanmasın. Buna karşılık iktidar da diyor ki ‘Siz o zaman İstanbul, Ankara, İzmir’de aday çıkarın. Hatta her yerde aday çıkarın. Seçildiğiniz yerde biz de kayyım atamayalım.’

Burada olanları söyleyeyim, kulis bilgisi bu da, ‘O zaman kanuni güvence getirin. Kayyım atama bugün Saray’ın veya İçişleri Bakanlığı’nın iki dudağının arasında. Kayyım atama şartlarını daha zorlaştırıcı bir kanuni düzenleme yapın” diyorlar.

Bunu ekim, kasım, aralık aylarında çıkardıkları takdirde, böyle bir anlaşma olduğu takdirde, YSP belki de aday çıkaracak.”