CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul 100 Bin Yeni Üye Programı’nda açıklamalarda bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron için “Süren zaten az kaldı, gidicisin” ifadelerini kullanan Erdoğan, Kredi derecelendirme kuruluşu S&P’ye de sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

- Sadece sınırlarımız içerisinde değil, Irak’tan Suriye’ye, Akdeniz’den Ege’ye kadar emperyalizmin farklı yüzleriyle muhatap oluyoruz.

- O dönemde işgalcilere alkış tutanlar olduğu gibi bugün de farklı kisveler altında mandacılığı savunanlar var. Bugün de gavurun kılıcını sallayanlar var.

- O dönemde kalemini işgalcilerin emrine verenler olduğu gibi bugün de Batılı efendilerine şirinlik yapan kalemşörler var.

- Bir asır önce olduğu gibi bunların karşısında ise istikbali ve istiklali için gerekiyorsa kanının son damlasına kadar hazır bir millet var.

- Ya istiklal, ya ölüm parolasıyla Anadolu’yu yedi düvele dar eden Şerife bacılar, Sütçü İmamlar, Nene Hatunlar, Antepli Şahin beyler hâlâ aramızdadır.

- Gezi olayları ile fitili ateşlenen, 17-25 Aralık girişimiyle devam eden, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ayyuka çıkan saldırıların yegane hedefi 100 yıl önce yarım kalmış hesabı görmektir.

S&P’YE TEPKİ: KENDİNE ÇEKİDÜZEN VER

- Ülkemizi terörle, baskıyla, ekonomik tetikçileriyle hedef alanların amacı bizi onurlu ve kararlı duruşumuzdan vazgeçirmektir.

- S&P sen bir kendine çekidüzen ver, sen Türkiye’yi ekonomik yaptırımlarla bir yere çekemezsin.

- Bunu daha önce de yaptın, netice alamadın, bundan sonra da alamayacaksın.

MACRON’A CEVAP: SÜREN AZ KALDI, GİDİCİSİN

- ‘Bizim problemimiz Türk milletiyle değil, bizim problemimiz Erdoğan’la’ diyor. Macron senin süren zaten az kaldı, gidicisin.

- Ben sana birkaç yıl önce ne demiştim? Bir telefon görüşmemizde “Tarih bilgin hiç yok, önce tarih öğren” demiştim. Türkiye’ye tarih dersi verme.

- 1 milyon Cezayirliyi, 800 bin siz öldürdünüz. Yüzbinlerce Libyalı’yı siz öldürdünüz. Bize insanlık dersi verme.

- Biz Osmanlı olarak buralara gittiğimizde insanlığı götürdük. Bunu hazmedemiyorlar, onun için çıldırıyorlar.

- Medya ve siyaset mühendisliklerine rağmen halen Türkiye’nin en güçlü partiysek bunun sebebi milletimizin basiret ve ferasetidir.

- Partimiz üzerinde oynanan oyunların hepsi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Dertleri, Barbaros Doğu Akdeniz’de.

- ‘Bir taraftan sismik araştırmalar, öbür taraftan sondaj araştırmaları. Türkiye petrolü bulduysa vay halimize’ Çalış senin de olur. 2 tane sismik araştırma, 3 tane sondaj gemimiz var ve bunlarla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Rabbim inşallah bunun neticesini bize lütfedecek.