CiddiGazete- Bünyesinde WhatsApp, Facebook, Instagram ve Messenger gibi sosyal medya platformları ve haberleşme portallarını barındıran Meta yeni bir karar aldı.

Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, kullanıcıların ücret karşılığında Facebook ve Instagram'da mavi tık olarak da bilinen "doğrulanmış profil" kullanılabileceğini açıkladı.

Zuckerberg yaptığı açıklamada, doğrulanmış kullanıcı profili olmak için ayda 14.99 doların gözden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Meta Verified adı verilen mavi tıka sahip olan kullanıcıların hesaplarının koruma altına alınacağı ve doğrudan müşteri destek ekibiyle iletişim halinde olacağı kaydedildi. Facebook ve Instagram'ın resmi internet sayfasından bu üyelik modelinin 11.99 dolar olacağı belirtilirken, Apple'ın iOS ve Google'ın Android işletim sistemlerini kullanan cihazlarda ise bunun 14.99 dolar olduğu belirtildi.

NÜFUS CÜZDANINA İHTİYAÇ OLACAK

Yapılan açıklamada bu uygulamanın ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanılacağı kayıtlara geçti. Son dönemde masrafları kısmak için çok radikal hamleler yapan Meta, bir süre önce 11 bin çalışanını yani çalışanlarının yaklaşık yüzde 13'ünü işten çıkardı.

Zuckerberg, Meta Verified özelliğini kullanmak için nüfus cüzdanı ve resmi belgelere ihtiyaç olduğunu duyurdu.