Polis karakolunda dehşet Polis karakolunda dehşet

CiddiGazete- Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla basan kişi, içerideki 7 işçiyi rehin aldı. Olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi.

Rehine S21111Bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi, elinde silahla ABD firması olan P&G'ye ait fabrikanın ana binasına girdi.

Şüpheli, iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadaki 7 işçiyi rehin aldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye hareket etti. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

Rehine3DUVARA YAZI YAZIP POZ VERDİ

Öte yandan şüphelinin fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin "Kapılarak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görüldü.

İKİ KİŞİ OLDUKLARI BELİRLENDİ

İki kişi oldukların öğrenilen saldırganların temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren fabrikada 6'sı erkek 1'i kadın olmak üzere toplam 7 kişiyi rehin aldığı belirtildi. Rehin alınanların 3'ünün şirketin muhasebecisi, birinin ise proje sorumlusu, diğer 3'ünün ise fabrika personeli olduğu öğrenildi.

Rehine 4REHİNELER DOĞUM GÜNÜ KUTLADI!

Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması nedeniyle daha önce hazırlık yapan iş arkadaşları, saldırganlardan doğum günü kutlamak için izin istedi!

Saldırganların izin vermesi üzerine fabrika çalışanlarından birinin doğum günü kutlaması yapıldı. Daha önceden alınan pastaya koyulan mumlar üflenirken, arkadaşları doğum günü olan personeli kutladı.

REHİNELER 9 SAAT SONRA SERBEST KALDI

Fabrikaya saldırı düzenleyen iki zanlının kardeş olduğu, daha önce burada taşeron işçi olarak çalıştıkları ve 7 Ekim olaylarından sonra sürekli Filistin konusunda yönetime tepki gösterdikleri için işten çıkartıldıkları öğrenildi. Polisin operasyon için hazırlık yaptığı dakikalarda ikna edilen zanlılar rehineleri serbest bırakarak teslim oldular.