CiddiGazete- İstanbul'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım'da meydana gelen kazada Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobil arkadan çarptı. Yola savrulan Göçer, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kuryeden 'tamam' işaretli poz Kuryeden 'tamam' işaretli poz

TÜRKİYE'YE GELDİ, İFADE VERDİ

Kaza sonrası, Mahmud'un Türkiye'den kaçtığı ortaya çıkmıştı. Savcılıktan yapılan açıklamada "Şüphelinin yurt dışı çıkış kaydı bulunmakta" denilmişti.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 16 Ocak Salı günü görülecek duruşma öncesinde hakkında yakalama kararı olan Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un Türkiye'ye geldiği ve bugün duruşmaya çıktığı öğrenildi.

DOKTOR, AYLIK GELİRİ 15 BİN LİRA!

Mahmud, mahkemedeki kimlik sorgusunda doktor olduğunu, evli, üç çocuk babası ve aylık 15 bin lira geliri olduğunu söyledi. Mahmud ifadesinde şunları söyledi:

"Olay tarihinde 06 CD 4581 plakalı aracı ben kullanıyordum, Avrasya tünelinden çıktım, yaklaşık 5-10 dakika kadar aracı kullandım, önümde hızlı giden bir motosiklet vardı. Bu motosiklet bir anda durdu ve sağ tarafa doğru döndü, ben frene basmama rağmen çarpmayı engelleyemedim, bu sırada yaklaşık 55 km hız ile ilerliyordum, öndeki motosikletin gittiğini görmüştüm, ancak motosiklet bir anda durup döndüğü için ben de bu durumu beklemediğimden çarpmayı engelleyemedim. Motosiklet sürücüsünün başında kaskı yoktu."

Hakimin usul gereği, hakkında hükmün açıklanmasının bırakılması uygulanabileceğini kabul edip etmediğini sorunca sanık uygulanmasını talep etti. Sanık avukatı Şeyda Yıldırım ise müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını ve serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme, ifadesi alınan Mahmud hakkındaki yakalama kararını geri aldı. Hakkındaki yurt dışı yasağı kaldırılan sanık Mahmud'un serbest bırakılmasına ve duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi. Duruşma 16 Ocak'a ertelendi.