CiddiGazete- Ünlü sunucu Ece Erken'in eşi ve Beşiktaşlı eski yönetici Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak gecesi saat 00.30 sıralarında uğradığı saldırıda öldürüldü.

Şoförü ise yaralandı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cinayet sonrasında 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan 2 kişinin sorgusu, tanık ifadeleri ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından saldırı silahını kullanan Kadir Yasak ile ağabeyi Ali Yasak'ın da araların da bulunduğu 12 şüpheli daha yakalandı. Emniyet güçlerinin 5 şüpheliyi daha yakaladığı öğrenildi.

Emniyette işlemleri yapılırken 2 kez ek gözaltı süresi alınan şüpheliler, bugün adliyeye gönderilecek.

‘65 BİN LİRA BÜYÜK BİR PARA DEĞİL AMA’

Sözcü'nün aktardığına göre, Bakırköy Adliyesi’ne gönderilecek şüphelilerin dün ifade işlemlerinin tamamlandığı öğrenildi. Kadir Yasak'ın emniyet ifadesinde, restorana Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu öldürmek için gitmediğini, iki tarafın da aracı olduğu 65 bin liralık bir borç olduğunu söylediği öne sürüldü.

Sözlü beyanında, “65 bin lira bizim için büyük bir para değil ama iş başka bir yere gitti” dediği öne sürülen Kadir Yasak ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun, cinayet öncesinde tartıştığı, ardından arbede yaşandığı da öne sürüldü.

CİNAYET SİLAHI BULUNDU

Polis şüphelilerin sorgusunda olayda kullanılan silahın yerini de belirledi. Silah, Bakırköy sahilindeki kayalıklar arasında, dedektörle yapılan aramada bulundu.