CİDDİGAZETE/özel

Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşaviri Mesut Taner Genç, aylar sonra görevine iade edildi. Genç, görevinden uzak kaldığı dönemde kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Mesut Taner Genç, Hukuk Müşaviri olarak bulunduğu Kahramanmaraş Valiliği'nde Vali Yardımcılığı Vekaleti ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçici bir süre baktığı dönemde, 5 Temmuz 2019 günü başkanlık ettiği Milli Eğitim Disiplin Kurulu kararında; hakkında İl Maarif müfettişlerince disiplin soruşturması yürütülen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sefer Turan'ın ağabeyi Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'ın hakkında, işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle, "kademe ilerlemesinin durdurulması" cezası önerdi.

Ancak Mesut Taner Genç'in Vali Muavini sıfatıyla başkanlık ettiği Milli Eğitim İl Disiplin Kurulu cezayı "aylıktan kesme" olarak onayladı.

Bunun üzerine İçişleri Bakalığı,  Mesut Taner Genç'i görevden uzaklaştırdı.

Genç, verdiği hukuk mücadelesini kazanarak, Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine geri döndü.

"NE SARAYIN SOYTARISI, NE BALGAT’IN DALKAVUĞU"

Yaşananlara isyan eden Mesut Taner Genç, kariyerinde ikinci kez görevden uzaklaştırıldığı Temmuz ayında şu paylaşımı yapmıştı:

"Daha önce yazmıştım, ne sarayın soytarısı, ne de Balgat’ın dalkavuğu olmam. Söyleyemedikleri Türk milliyetçisiyim. Kendimle gurur duyuyorum. Hiç kimseden korkmuyorum. Türk milliyetçisiyim. Haktan ve adaletten yanayım. Kimseye bir borcum yok. Borcum, harcım milletimizin yükseltilmesi üzerinedir. Bize açacağınız davalar da bize vız gelir vız gider başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm atalarımızın açtığı yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene!"

MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALANLARA!..

Ülkücü kimliğiyle tanınan Mesut Taner Genç, Recep Tayyip Erdoğan'ın "milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım" sözlerini eleştirdiği için de Samsun Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı 2013 yılında yine açığa alınmış, daha sonra tekrar görevine iade edilmişti.

Genç, Erdoğan'ın “Bütün milliyetçilikleri ayaklarımın altına alıyorum” sözlerine sosyal medyadan tepki gösterip, "Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, ayaklar altındadır" diye cevap vermişti.

"TÜRK MİLLETİ BÜYÜK BİR İŞGALE DOĞRU GİDİYOR”

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Samsun Şubesi'nin İstişare Toplantısı'nda da değerlendirme yapan dönemin Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, "Türk milleti büyük bir işgale doğru gidiyor. Bu milletin sabrı taşmasın. Milletin ayranı kabarmasın. Kimse de kabartmasın" dedi.

Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Türk kelimesinden rahatsız olanlarda söz etmiş, "Yüce Türk milletinin bir ferdi saymayıp, ben Türkiye'yim diyenler. Bu milletin ekmeğini yiyip, bu milleti sömüren ve faydalanan, bu ülkeye hiçbir yararı olmayanlar, kendilerini Türk'e karşı savaşmaya mecbur gibi hissediyorlar. Bu grupların karşısında sadece sizler ve yüce Allah var. Resmi dilin kabul edilmesi yolunda ilk adımı attılar. Bütün adımlar sırasıyla gelecek. Maalesef bunları yaparak Allah adını kullanarak yapıyorlar. Türk milletini bölüyorlar. Türk milleti büyük bir işgale doğru gidiyor. Bu milletin sabrı taşmasın. Milletin ayranı kabarmasın. Kimse de kabartmasın" dedi.