CiddiGazete- Deprem sarsıntılarını, "Erdoğan’a teşekkür edilmemesine" bağlayan Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu İlyas Haliloğlu’nun Türkiye Uzay Ajansı’na Başkanlık Müşaviri olarak atanmasına tepkiler dinmiyor. Tartışmalı atamaya ilişkin Türkiye Uzay Ajansı ise yaptığı açıklamada, "İlgili göreve atanan personelimiz, 1990 yılından bu yana memuriyeti devam eden bir bürokrattır. Personelimiz teknik değil idari işlerin takibinde görevlidir" dedi.

Gazeteci yazar Fatih Altaylı bugünkü yazısında tartışmalı atamayı köşesine taşıdı. İronik bir dille atamaya tepki gösteren Altaylı, "Müşavir Bey'in uzmanlık alanı 'Sebze üretim teknikleri' iştigal alanı ise her fırsatta AK Parti'den aday olmak. İster belediye başkanı ister milletvekili, fark etmez. Müşavir Bey'in atanmasından sonra türlü eleştiriler yapmış bazı münafıklar. Vay efendim sebze üretim uzmanından Uzay Ajansı’na müşavir olur muymuş! Bence şahane olurdu. Sert inişle gidilecek Ay'da ve muhtemelen bir sonraki hedefimiz olacak olan Mars başta olmak üzere uzay şartlarında sebze yetiştirme konusunda çok değerli çalışmalar yapabilirdi" dedi.

Öte yandan İlyas Haliloğlu'nun 2014 yerel seçimlerinde AKP'den Erciş Belediye Başkan Aday Adayı olduğu, 2015'te yine AKP'den Van Milletvekili Aday Adayı olduğu belirtildi. Haliloğlu'nun AKP milletvekili danışmanlığı da bulunuyor.