CiddiGazete- AKP’nin aday tanıtım toplantısı Ankara’da yapıldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da büyükşehir belediyesi başkan adaylarının Turgut Altınok olduğunu duyurdu.

Ankara'da teleferik süresiz kapatıldı Ankara'da teleferik süresiz kapatıldı

AKP'nin Ankara adayının belli olmasından sonra ABB eski Başkanı Melih Gökçek ile Turgut Altınok arasında yaşanan tartışmalar yeniden gündeme geldi.

Oğlu Osman Gökçek'i aday yapmak isteyen Melih Gökçek, AKP Ankara adayı Turgut Altınok'u isim vermeden kutladı.

Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sn. Cumhurbaşkanı'mız 17 büyükşehir, 31 il belediye başkan adaylarımızı açıkladı... Ankara'mıza ve tüm Türkiye'ye hayırlara vesile olsun... Bu seçimlerden AK Partimiz inşallah zaferle çıkacaktır" dedi.

ARALARINDA SERT TARTIŞMA YAŞANMIŞTI

Turgut Altınok ile Melih Gökçek arasındaki tartışmalar 2008 yılında silahlı çatışmaya kadar uzadı.

Keçiören'deki Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda, Keçiören Belediyesi'ne ait tabelanın sökülmesine park görevlileri müdahale edince tartışma çıktı. Birkaç gün sonra ise kimliği belirsiz kişilerce Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı kurşunlandı.

Melih Gökçek, "Keçiören Belediyesi'ne ait bir rivayete göre 20 araçla girenler, silahlarını çekip tarayarak ayrılmışlardır" diyerek saldırıdan Altınok'u sorumlu tuttu. Altınok ise iddiaları, "Baskına uğrayan, tabelaları kırılan ve çalınan Keçiören Belediyesi'dir. Anakent Belediyesi suçüstü yakalanmıştır. Keçiören Belediyesi'nde ne ihale ne arazi ne rant mafyası vardır. Biz tamamen hizmet endeksli çalışan belediyeyiz" sözleriyle yalanladı.

İki isim arasında sık sık "en borçlu belediye" tartışması da yaşandı. Altınok, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en borçlu belediyesidir" açıklaması ile Gökçek'i hedef aldı.

"KEÇİÖREN'İN GELECEĞİ İPOTEK ALTINDA"

Melih Gökçek ise katıldığı bir mağazanın açılışında Turgut Altınok'u şu sözlerle eleştirdi:

"Turgut Altınok 150 trilyon lira borçla devretti belediyeyi Keçiören'e. Zaten Turgut Altınok'un 3 yıl 7 günlük mahkûmiyeti var. Seçilse de dolayısıyla otomatikman düşecek. Bunu da net olarak söylüyorum. Bazı yerlerde 'Bak' diyor, gösteriyor. 'Savcılık kağıdım var temiz' diyor. Savcılık kağıdı temiz olup, Yargıtay'dan onaylandıktan sonra konu tasdik olmuş ve direk olarak savcılığa girmiş olur. Bu mahkûmiyeti olmadığı anlamına gelmez. Şu an konu Yargıtay'da. Yargıtay'da mahkumiyeti tasdik edildiği anda otomatikman Altınok'un belediye başkanlığı bitiyor."