CiddiGazete- Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Baş İmam-Hatibi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam'dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün. #AnayasadaİslamOlsun” mesajı paylaştı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINDAN SONRA

Prof. Dr. Boynukalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Şubat’taki kabine toplantısının ardından yaptığı, "Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" sözleri ile başlayan yeni Anayasa çalışmalarına dair görüşlerini sosyal medya hesabından paylaşıyor.

BOYNUKALIN'IN MESAJLARI

Boynukalın’ın yeni Anayasa, eğitim ve hukuk sistemi ve Anayasa Mahkemesi’ne ilişkin paylaştığı mesajlar şöyle:

3 Şubat:

Milletimizin inanç, ahlak ve değerleriyle uyumlu bir anayasamız olur inşallah

4 Şubat:

Yabancıların eğitim ve hukuk sistemini alıp kendi milli eğitim ve hukuk sisteminden vazgeçmek işgal ve sömürüye teslim olmak ve bağımsızlıktan vazgeçmek demektir.

6 Şubat:

1921 ve 1924 anayasalarında devletimizin dini İslam'dı ve hukukumuzun temeli İslam'a dayanıyordu. Cumhuriyetimiz İslamî esaslar üzerine kurulmuştu. Bir gün milletimizin de arzusuyla devletimizin köklerini hatırlaması ve aslına dönmesi için dua ediyorum.

8 Şubat:

Anayasa'da var olan vesayetin en büyüğü bazı kanunların değiştirilmesinin teklif dahi edilememesidir. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletinse milletin anayasasını istediği zaman değiştirme hakkına sahip olması gerekir. Milletin böyle bir hakkı yoksa o zaman hakimiyet milletin değil

9 Şubat:

Anayasa mahkemesi aslında 1960 darbesinden sonra bir vesayet kurumu olarak kurulmuştu; geçmişte de bir çok haksız karara imza attı; artık günümüzde kendisini bir vesayet kurumu olarak görmemeli ve o tarzda hareket etmemelidir.

10 Şubat:

1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam'dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün. #AnayasadaİslamOlsun