Hac kura sonuçlarında beklenen an geldi ve Diyanet Başkanlığı hac kura sonucu sorgulama sayfası hacı adaylarına açıldı. 2019 hac kura sonuçları için bugün 15.00’te başlayan heyecan, ilerleyen saatlerde sonuçları beklemeye yerini bırakmıştı. Hac kuralarının sonuçları, saat 23.00’den itibaren "hac.gov.tr" internet adresinden sorgulanmaya başlandı. Öğlen saatlerinde öncelikli olarak Ankara listesi açıklandı. Ardından da İstanbul için kura sonuçları ekrana geldi. Diyanet’in hac kurası sonuçları için yaptığı açıklamaya göre; kura çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde ediliyor.

HAC KESİN KAYITLAR NE ZAMAN?

Kurada kesin kayıt hakkı elde edenler, 2-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “kesin kayıt yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

HAC KURASINDA İSMİ ÇIKMAYANLAR İÇİN İKİNCİ ŞANS MART AYINDA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerçekleştireceği kura çekilişinin ardından hacı adayları, ikinci bir şans için kesin kayıt sonuçlarını bekleyecek. Kesin kayıt sürecinde işlemlerini tamamlamayanların yerine yedek adaylar değerlerlendirilecek. Bu sürecin mart ayında başlaması bekleniyor.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

KATSAYILI SİSTEM UYGULANDI

Geçtiğimiz yıllarda müracaat eden ancak hacca gitme şansını yakalayamayan adaylar, katsayı ile kuraya katılacak. Buna göre 13 yıl önce kuraya başvuran ve bugüne kadar hacca gidemeyen adayların kurada 169 hakkı olacak.

Bu sene hacca gitmeye hak kazanan en yaşlı hacı adayının 114 yaşında olduğu açıklandı.