CiddiGazete- Fransa parlamentosunda açıklama yapan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Türk milliyetçisi "Bozkurtlar" hareketini ortadan kaldırmak için hükümet olarak harekete geçtiklerini söyledi.

Darmanin, hafta sonunda sözde "Ermeni soykırımı" anıtının saldırıya uğramasının ardından, hükümetin "Bozkurtlar" hareketini yasaklayacağına dair açıklama yaptı.

AFP, KAPATILACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Fransız haber ajansı AFP, ülkedeki Ülkü Ocakları'yla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, kararın çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında resmiyet kazanacağını belirtti. AFP'deki paylaşımda, Bakanlar Kurulu'nda onaylanacak kararın, aynı gün kamuoyuna açıklanacağı duyuruldu.

BAŞROLDE MURAT PAPAZYAN!

Önceki gün Lyon yakınlarındaki Decines bölgesindeki Ermeni Hafıza Merkezi ve sözde "Ermeni Soykırımı" anıtının üzerine spreyle "Bozkurtlar" ve "Recep Tayyip Erdoğan" yazıldığı öne sürülmüştü.

ermenihaber'de yer alan habere göre, bu olayın ardından Fransa'daki Ermeni toplumu, Bozkurtlar'ın yasaklanması için hükümete başvuruda bulundu.

Fransa’daki Ermeni derneklerinin faaliyetlerini koordine eden Murat Papazyan, Fransa İçişleri Bakanlığı’yla irtibat halinde olduklarını dile getirerek, "Vienne, Dijon ve Decines'de Erdoğan'ın direkt kontrolü altında bulunan radikal Türkler-Bozkurtlar Ermeni karşıtı gösteriler düzenledi. Bu eylem de onların faaliyetinin bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

PKK'YA ÖVGÜ, ÜLKÜCÜLERE YASAK!

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Türkiye’nin Suriye’deki varlığını eleştirirken, dün yaptığı açıklamada terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin omurgasını oluşturduğu DSG’ye övgüler yağdırdı.

TÜRKİYE'NİN OPERASYONUNU ELEŞTİRDİ

Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütü PKK’nın Suriye koluna operasyon yapmasını eleştiren Macron, "Uluslararası koalisyon, Demokratik Suriye Güçleri ve kahraman Kürt kadın ve erkek savaşçılarla birlikte IŞİD’i yenilgiye uğrattı. Onlar orada IŞİD’e karşı mücadele ile meşgulken Türkiye, Suriye’yi işgal etti" dedi.