CiddiGazete- İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Aylin Sözer'in katil zanlısının isminin Kemal Delbe olduğu açıklandı. Bunun üzerine Twitter'da "Kemal Delbe" diye tag açıldı ve sosyal medya kullanıcıları "Delbe"ye tepki için binlerce mesaj attı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden katil zanlısının ismiyle ilgili resmi açıklama gelmeyince, haberlere zanlının ismi büyük çoğunlukla "Kemal Delbe" olarak yansıdı.

Hürriyet Gazetesi'nde olay anlatılırken, haberin yarısına kadar katil zanlısının ismi "Kemal Delbe", yarısından sonra da "Kemal Ayyıldız" olarak yazıldı!

GAZETECİLİK SINIFTA KALDI!

Anadolu Ajansı ve DHA da katil zanlısının ismini "Kemal Delbe" diye servis ederken, İhlas Haber Ajansı, zanlıya "Kadir D." ismini uygun gördü!

Katilin ismi ve soyadıyla ilgili çelişki kafa karıştırırken, Maltepe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada zanlının soyadının "Ayyıldız" olduğu belirtildi.

Maltepe Kaymakamlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Maltepe ilçesinde meydana gelen kasten öldürme konusuyla ilgili yapılan ilk belirlemelere göre, sabah 08.00 civarı Kemal A'nın Aylin Sözer'in evine gittiği, bir süre sonra tartıştıkları, akabinde şüphelinin Sözer'i öldürdüğü, olaya hırsızlık şüphesi vermek için daireyi ateşe verdiği bilgisi alınmıştır. Şüpheli şahıs Kemal A, gözaltına alınmış olup olayla ilgili olarak adli soruşturma açılmıştır. Tahkikat işlemleri, Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülmektedir."