CİDDİGAZETE

Trabzon’a 20 bin ciltlik bir kütüphane kazandırmak için harekete geçen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü, ilgili makamlardan ve yetkililerden kullanılmayan bir binanın kütüphane için tahsis edilmesini istediklerini ancak olumlu cevap alamadıklarını söyledi. Kente yarar sağlayacak bedelsiz kütüphane için bina tahsis edilmemesini eleştiren Üçüncü, "20 bin ciltlik bir kütüphaneyi bedelsiz olarak vilayetimize kazandırmak adına yetkililerden metruk binalardan birinin tahsisini istedik. Partim, cemaatim, tarikatım, siyasi desteğim yok. Bu nedenle muvaffak olamadık” dedi.

Prof. Dr. Üçüncü, sivil akademi işleviyle uluslararası bir merkez haline getirilmek istenen kütüphane için yetkililerden metruk bir bina istendiğini ancak olumlu cevap alamadıklarını kaydetti.

Yetkililerin kütüphane için bina tahsis etmemesini eleştiren Üçüncü, “20 bin ciltlik bir kütüphaneyi bedelsiz olarak vilayetimize kazandırmak adına yetkililerden metruk binalardan birinin tahsisini istedik. Projeyi sivil inisiyatiflerle kendimiz yapacağız. Uluslararası bir müze ve kütüphane olacak” dedi.

Kendi imkânları ile Trabzon’a kazandırılacak kütüphanenin bir katında geleneksel dokuma ve süslemelerin yer aldığı bir müzenin olacağını belirten Üçüncü, “Atatürk’ün Türkoloji perspektifine uygun bir kurum oluşturacağız. Organizasyonunu Kültür Bilimleri Akademisi’nin üstleneceği kütüphanemiz, Karadeniz Bölgesi’ndeki araştırmalar için de ciddi bir merkez olacak. İlişki halinde olduğumuz çesitli kurumlardaki profesör arkadaşlarımız bu bilimsel faaliyetlere destek verecekler. Elimizde bölgenin 50 yıllık folklor derleme arşivi var; onu da tasnif edip hizmete açacağız” diye konuştu.