CiddiGazete- Süper Lig’te oynanan 1-1 biten ve düşme hattını ilgilendiren Erzurumspor-Kayserispor maçında tartışma yaratan anlar yaşandı.

Henüz iki hafta öncesine kadar Kayserispor oyuncusu olan Jaw Ackah, herhangi bir şey yokken, üstelik takımı 1-0 üstünken, maçın 30. dakikasında direkt kırmızı kartlık bir hareketle rakibine arkadan çok sert müdahale etti.

Buna rağmen maçın hakemi Ackah’a sarı kart gösterdi. Fakat oyuncu, rakipten hiçbir tahrik unsuru yokken takım arkadaşlarının müdahalelerine karşılık şiddetli itirazdan ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı.

Oyuncunun kırmızı kartı gördükten sonra sakin sakin oyundan çıkması ise şüpheleri artırdı.

Bugün oyuncunun takımı Erzurumspor’dan gelen açıklama da oyuncunun takımdan kovulduğu duyuruldu. Süresiz kadro dışı bırakıldığı belirtilen açıklamada Ackah’ın sözleşmesinin feshedileceği duyuruldu.

Kulüp açıklamasında, "Türk futbolunda hala bu tür futbol dışı, her türlü şüpheyi içerisinde barındıracak gelişmelerin olması futbolumuzun bu halde olmasının en büyük sebebidir" denildi.

Devamında da "Gerek Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu gerekse yüce Türk mahkemelerine bugünkü maçta milyonlarca sporseverin gözü önünde yaşanan şaibe sebebiyle suç duyurusunda bulunacağız" ifadeleri kullanıldı.