CiddiGazete- Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK yönetiminin oy çokluğuyla Halk TV, Tele 1 ve FOX kanallarına ceza verdiğini açıkladı. Taşçı, "RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne 3 ayrı ceza verdi. Yayında 'terör mimikle övüldüğü' savıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Taşcı, "RTÜK'ün kestiği cezalar, seçime giderken Türkiye'yi 'karanlığa ve suskunluğa boğma arayışına' ilişkin önemli bir göstergedir. Medyadan istenen, ülkede yüzde 150’yi bulan enflasyonu göstermemeleri, iktidarı eleştirmemeleri, muhalefetin çözüm önerilerini halka duyurmamaları" ifadelerini kullandı.

TELE 1'E "İMAMOĞLU" CEZASI: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının ardından "Halkın iradesine darbe" ifadelerinin kullanıldığı Tele 1'e de ceza verildiğini belirten Taşcı'nın açıklaması şu şekilde:

HALK TV: RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne 3 ayrı ceza verdi. Yayında "terör mimikle övüldüğü" savıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi. Aynı programın farklı tarihlerdeki 2 ayrı yayınına da yüzde 3 para cezası vererek, RTÜK kendi rekorunu kırdı!

"İMAMOĞLU" CEZASI: Prof. Dr. Emre Kongar ile Merdan Yanardağ'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasını "halkın iradesine darbe" olarak nitelemeleri nedeniyle TELE 1'e yüzde 3 idari para cezası verildi. TELE 1'e Açıkça programı nedeniyle de ayrıca yüzde 3 para cezası kararı çıktı.

FOX TV: İlker Karagöz ile Çalar Saat programında, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye dönük sözlerine ilişkin "bir tek gün pazara gitse şu cümleyi kurmaya utanır" sözleri nedeniyle Fox TV'ye yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla karar verildi.

RTÜK BAŞKANI'NDAN 'MİMİK' AÇIKLAMASI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halk TV'ye verilen cezayla ilgili açıklama yaptı. Taşçı'yı kararı manipüle etmekle suçlayan Şahin, "Maalesef RTÜK Üyemiz İlhan Taşçı her zamanki gibi kamuoyunu uzman raporu ve Üst Kurulu kararı üzerinden manipüle ederek 'mimik' üzerinden ceza verildi diye yanlış bir algı oluşturma gayreti içinde kasıtlı bir dezenformasyona neden olmuştur" dedi.

Cezanın sunucu Ayşenur Arslan'ın sözleri gerekçesiyle verildiğini belirten Şahin, "Halbuki uzman raporundan da açıkça görüleceği üzere ceza, program sunucu Ayşenur Arslan'ın Karkamış'ta terör örgütü PKK saldırısını aklamak için kullandığı ifadeler nedeniyle verilmiştir. İlk duyduğunuz çarpıtılmış bilgilere değil, doğrulara inanalım lütfen. Doğru ve gerçek tektir" ifadelerini kullandı.

TAŞÇI: KAYITLARI AÇIKLAYALIM, SONRA ÜZERİNE TARTIŞALIM

İlhan Taşçı da Şahin'e Twitter hesabından cevap verdi. Kuruldaki müzakere kayıtlarının açıklanmasını isteyen Taşçı, şöyle dedi:

"Sayın Ebubekir Şahin, yasa uyarınca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu görüşmeleri gizlidir ve açıklanamaz. Kuruldaki müzakere kayıtlarını açıklayalım. Sonra üzerine tartışalım. Hukuka saygımdan 'şimdilik' yorum yapmıyorum."