Zafer Partisi'nde istifa bilmecesi Zafer Partisi'nde istifa bilmecesi

CiddiGazete- İyi Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı eski CHP'li Cengiz Topel Yıldırım, dün gece yayımladığı bildiriyle Mansur Yavaş'a çok sert ifadelerle yüklendi.

İyi Parti'nin yaklaşık 6 aydır Mansur Yavaş'ı destekleyenler tarafından "şantaj"a maruz kaldığını iddia eden Yıldırım, "Seçimlere müstakil girme fikri ortaya çıktığından beri Yavaş ve belediye şirketleri ile iltisaklı birçok isim istifa ettirilmiş ve partimiz istikrarsızlaştırılmaya çalışılmıştır" dedi.

GERÇEK ÖYLE Mİ?

CiddiGazete.com, Cengiz Topel Yıldırım'ın "İyi Partililer Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden istifa ettirildi" iddiasını araştırdı.

ABB kaynaklarından edinilen bilgiye göre; "İyi Partili" olduğu için bugüne kadar belediyeden istifa ettirilen personel veya danışman olmadı.

İstifa eden tek isim, genel seçimlerde Nevşehir'den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyince finansal zorluk yaşamaması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a "danışman" olarak atanan AKP patentli İyi Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı oldu. Uğur Mumcu'nun kızıyla birlikte aynı gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a mesai zorunluluğu olmadığı için "danışman" kadrosundan atanan Rasim Arı, daha sonra Nevşehir Belediye Başkan Adayı olmak için görevinden istifa etti.

AYŞE SUCU HALA YÖNETİMDE

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ilahiyatçı Ayşe Sucu, ABB'nin inşaat ve asfalt işlerini yapan iştirak kuruluşu Portaş'ın halen yönetim kurulu üyesi. Sucu, İyi Parti ile Mansur Yavaş arasındaki tartışmalara girmeden Türkiye'yi gezerek siyasi çalışmalarını rahatlıkla devam ettirebiliyor.

GENEL MERKEZ TAM KADRO!

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu'nun yanısıra Oktay Vural'ın oğlu, Kürşad Zorlu'nun kız kardeşi, Ünzile Yüksel'in kızı halen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görevli.

Çok sayıda GİK üyesinin eşi, çocukları, aile yakınları da gerginliğe rağmen ABB'deki işlerinden çıkartılmadı.

YÜKSEL ARSLAN HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLADI

Milletvekili adayı olabilmek için İyi Parti Genel Merkezi'nden gelen tüm talepleri yerine getiren Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İyi Parti'den istifa etmiş olmasına rağmen belediyedeki etkinliğiyle daha önce işbaşı yaptırdığı isimlere dokunmadı.

Aynı şekilde daha önce İyi Parti kontenjanından Portaş'a yönetim kurulu başkanı olarak atanan Mesut Özarslan da CHP'lilere kırmızı kart göstererek çok sayıda İyi Partili ismin belediye iştiraklerinde istihdam edilmesini sağladı.

İyi Parti Genel Merkezi'yle yakın ilişkisine rağmen vekil kontenjanını Yüksel Arslan'a kaptıran Mesut Özarslan, buna rağmen Mansur Yavaş'ın kontenjanından CHP Keçiören belediye başkan adayı oldu.

ÜST DÜZEY ÇIKIŞ SADECE SERVET AVCI'YA VERİLDİ

ABB'de üst düzey iş akdi feshi sadece Servet Avcı'da yaşandı. Belediyedeki makam odasında çalışırken zabıtalarla evine gönderilen tebliğle iş akdi feshedilen Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından Servet Avcı, Mansur Yavaş'ın başdanışmanlığı görevinden alındı. İyi Parti'yle ilişkisi olmayan Avcı'nın iş akdi feshinde gerekçe belirtilmedi.

Servet Avcı'nın yerine AKP patentli Rasim Arı'yı atama kararı, ülkücü camiadan gelecek tepkiler değerlendirilerek gerçekleştirilmedi; Arı "başkan danışmanı" sıfatıyla istihdam edildi.