CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Hüdapar, İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki diğer seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla yarışa girecek. Hüdapar'ın Hizbullah tarafından şehit edilen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın cinayet davasında tutuklu yargılanan Ali Bilmez ve 2000'de yapılan "Hizbullah operasyonu" kapsamında yargıdan ihraç edilen Mehmet Mehdi Oğuz'u aday göstermesi tepki çekmişti. Ardından Hizbullah'ın imamı olarak bilinen Cemal Çınar da aday gösterildi.

2011'DE TUTUKLANDI

İyi Parti'de 28 vekilin istifası cebinde İyi Parti'de 28 vekilin istifası cebinde

Hüdapar bu kez partinin dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Eşin'i Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdi.

Mehmet Eşin'in Ocak 2011'de Hizbullah terör örgütü üyeliğinden tutuklanıp yargılandığı, Nisan 2011'de de tahliye edildiği öğrenildi.

Bunun yanı sıra Eşin'in Türkiye'de İhvancı terör örgütü Hamas'ın propagandalarını yürüten "Özgür Kudüs Platformu" ve "Selahaddini Eyyübi Enstitüsü"nün kurucu başkanı olduğu da öğrenildi.

İki kurum 4 Şubat'ta Adana ve Diyarbakır'da Filistin'in Gazze kentine destek yürüyüşleri düzenlenmesine katkı verdi. Bu yürüyüşte cihat çağrıları yapıldı.

Hüdapar'ın Adıyaman Belediyesi başkan adayı da Mustafa Yetiş oldu. Yetiş, 2011'de "terör örgütü üyeliği"nden 10 yıl 6 ay hapis cezası aldığı öğrenildi. Ancak Yetiş, 2016'da serbest bırakıldı.