İyi Parti kurultayı canlı yayın İyi Parti kurultayı canlı yayın

CiddiGazete- Domuz bağları, siyasi cinayetler, suikastler ve faili meçhullerle anılan Hizbullah patentli Cumhur İttifakı ortağı Hüdapar, yine şaşırtmayan bir adayla gündeme geldi.

Hüdapar, Şanlıurfa'da düzenlediği "Aday Tanıtım Programı"nda genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Kahta, Ceylanpınar, Eğil ve Bismil belediye başkan adaylarını tanıttı.

ADI GAFFAR OKKAN CİNAYETİNDE GEÇTİ

Hüdapar'ın Bismil'den aday gösterdiği Ali Bilmez'in ismi 5 polis memuru ile birlikte şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a suikast davasında geçti ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

2001 yılında Diyarbakır 2 No'lu DGM'de görülen duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Sabir Özdemir, Alaaddin Tonga, Fesih Güler ve Ali Bilmez hazır bulundu.

İşte duruşmada yaşananlar:

Mahkeme Başkanı, sanık Mehmet Sabir Özdemir'in Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a suikast düzenlenmesi için yaptıkları hazırlıkla ilgili verdiği ek ifadesini okudu.

Sanıklar verdikleri ifadede suikast planlarında şu ifadeleri kullandı:

"Okkan Diyarbakırspor maçında ve sonrasında halkın arasına karışıyordu. Bunu televizyonlardan izliyorduk. Yenişehir semtinde ya da maç sonrası Ekinciler Caddesi'ndeki kutlamalar sırasında taraftarlar Okkan'ın aracının önünü kesip tezahürat yapıyorlardı. O da araçtan inip taraftarların arasına karışıyordu. Burada suikast yapmayı düşünüyorduk. Ya da makamının karşısındaki bir evi kiralayıp Kanas marka tüfekle suikast yapacaktık."

15 YIL HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, terör örgütü Hizbullah'ın Siirt il sorumluluğunu yapan sanık Mehmet Sabir Özdemir hakkında TCK'nın 146. maddesi uyarınca idam; diğer sanıklar Alaaddin Tonga, Fesih Güler ve Ali Bilmez hakkında ise TCK'nın 168/2. maddesi uyarınca 15'er yıl hapis cezası istendi.

TCK'DAKİ DEĞİŞİKLİKLE SERBEST KALDI

Okkan cinayeti sanıklarından Ali Bilmez mahkeme tarafından tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

Bilmez'e tahliye yolu AKP tarafından değiştirilen TCK değişikliği ile açıldı. Hükümet tarafından AB uyum yasaları çerçevesi gereğince 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe giren TCK'da örgüt üyeliği suçu için "5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilir" ibaresi pek çok terör örgütü yöneticisinin serbest kalmasına yol açtı.

GAFFAR OKKAN CİNAYETİ

24 Ocak 2001 günü akşam saatlerinde Gaffar Okkan, Diyarbakır'da geçiş yapacağı bulvar üzerinde "polis" yazılı reflektörlü yelekler giyerek ellerindeki uzun namlulu silahlarla caddede beklemeye başlayan saldırganlar, Okkan'ın makam aracını çapraz ateşe tuttu. Okkan ve yanındaki beş polis memuru, açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti; altı polis memuru da yaralandı.

Otopsi raporuna göre, saldırıdan sonra Gaffar Okkan'ın başından ve vücudundan 17 mermi çekirdeği çıkarıldı.

Okkan davası yıllarca sürüncemede kalırken Hizbullah tarafından yapılan eylemde tetikçiler ve planlayıcılar tam olarak belirlenemedi. Dava sürecinde hapishanedeki tutuklu sanıklar ise birer birer serbest kaldı.

(Gazete Pencere)