CiddiGazete- İran'da üç aydır devam eden protestolar, önü alınamaz bir noktaya geldi. Eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 500'e yaklaşınca rejim protestoculara tutumunu daha da sertleştirdi.

Mevcut güvenlik güçlerinin, gösterileri bastırmada yetersiz kalması üzerine İran yönetimi Irak, Lübnan ve Suriye'deki askerlerini geri çekme kararı aldı. Kritik noktalara intikal ettirilen askerlerin mevcut tabloyu daha da kötü hale getirmesinden endişe ediliyor.

TÜM ASKERLERİ GERİ ÇAĞIRDILAR

Güvenlik güçleri 3 ay aralıksız süren gösteriler nedeniyle tükenme noktasına geldi. Mollalar Orta Doğu'da bulunan milislerini geri çekme kararı aldı. Suriye, Irak ve Lübnan'daki devrim muhafızları ve milis güçlerin gergin noktalara intikal ettiği öne sürüldü. Savaş bölgesinden gelen güçlerin göstericilere karşı daha sert bir tavır takınmasından korkuluyor.

ÖLÜ SAYISI 469'A YÜKSELDİ

Kanal D'nin haberine göre gösteriler hafiflese de direniş hız kesmedi. Milis güçlere ait bir karargah, direnişçilerin hedefi oldu. Molla rejimi yasaklamasına rağmen esnaf göstericilere olan desteği kesmedi. Başta Tahran olmak üzere birçok kentte dükkanlar açılmadı. Gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 469'a yükseldiği belirtildi.