CiddiGazete- Valencia 2020 yılın yaz transfer döneminde Tigres del Mexico'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı lacivertli ekibe bonservissiz gelen Ekvadorlu yıldız, her geçen yıl kalitesini daha iyi gösterdi. Sezon bitimiyle Fenerbahçe'deki sözleşmesi sona eren Valancia, Fenerbahçe'nin kendisine sunduğu teklifi kabul etmedi ve kulüpten ayrılma kararı aldı.

ÜSTÜN PERFORMANS

Süper Lig'in bu sezonuna iyi başlayan ve sezon geneli gol krallığı listesinde zirvede yer alan Valencia, 1 kez hat-trick yaparken, 1 maçta da rakip filelere 4 gol atma başarısı gösterdi. 6 mücadelede 2'şer gol atan Valencia, 31 Süper Lig maçında 29 gole imza attı. 33 yaşındaki futbolcunun Türkiye Kupası’nda da 1 golü bulunuyor.

JESUS'UN GÖZDESİ

Süper Lig'in 2022-2023 sezonu tamamlandı. Sezonu 80 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de Enner Valencia attığı gollerle takımda en dikkat çeken isimlerin başında geldi. Sarı lacivertli formayla 3. sezonunu yaşayan Valencia, kariyerinin en iyi sezonlarından birini geride bıraktı. Teknik Direktör Jorge Jesus'un da en çok forma verdiği isimlerden olan oyuncu, Avrupa kupalarında 12 kez sahaya çıkarken, 3 gol kaydetti.

16. GOL KRALI

Fenerbahçe forması altında Süper Lig'de gol kralı olan son isim Alex de Souza'ydı. Brezilyalı oyuncu, 2010-2011 sezonunda 28 gole imza atarak takımının şampiyonluğunda önemli rol oynamıştı. Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde 16. kez gol kralı çıkardı.

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Fenerbahçe'nin efsane Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza'nın, 2010-2011 sezonunda kaydettiği 28 golle, "bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu" rekorunu kıran Enner Valencia, "sarı lacivertli formayla bir sezonda en fazla gol atan futbolcu" rekorunu da egale etti. Rekorun daha önceki sahibi Aykut Kocaman, 1988-1989 sezonunu 29 golle gol kralı olarak tamamlamıştı.

ÇOK SAYIDA TEKLİF VAR

Ekvadorlu golcünün menajeri Gonzalo Vargas, El Canal del Futbol'a verdiği röportajda oyuncusuna gelen teklifleri açıkladı: "Enner ve ailesiyle birlikte masadaki seçeneklere karar vereceğiz. Her şeyin önceliği vardı. Fenerbahçe olası bir yenileme için zaman istiyor, ancak aynı şekilde Brezilya, Meksika, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir takım) ve Suudi Arabistan'dan takımlarla görüşmeler yaptık" dedi.

FİNALİ BEKLİYOR

Ekvadorlu oyuncu ile hemen sözleşme imzalamak isteyen International, 33 yaşındaki forvetin bu pazar günü Fenerbahçe ile Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'e karşı oynayacağı final maçını bekliyor. Ekvadorlu yıldızın, sarı lacivertli ekiple Türkiye Kupası'nı kazanarak sezonu gösterişli bir şekilde bitirmeyi amaçladığı aktarıldı.

SPORTİF ÖNCELİK

Menajeri ayrıca, "Dubai ve Suudi Arabistan'daki bu seçenekleri arka planda bırakıyoruz. Enner için bugün en önemli şey futbol oynamak. 33 yaşında ve o yaşına rağmen kariyerinin en iyi anını yaşıyor. Ekvador Milli Takımı'nda olmaya devam etmek istiyor ve ekonomik olarak da iyi bir sözleşme imzalamayı hedefliyoruz. Ancak, gelen tekliflere daha çok sportif yönden bakıyoruz" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İMZAYI ATACAK

Valencia, Şubat ayında yapılan görüşmelerin ardından Brezilya takımı International'in teklifini kabul etti. Globo Esporte, Valencia'nın önümüzdeki hafta Ekvador Milli Takımı'na katılmadan önce kulüpte resmi sözleşmeye imza atacağını duyurdu. Kulüp, Valencia için özel bir sözleşme imzalama etkinliği organize edecek.