CİDDİGAZETE

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Başkent Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili sosyal medya paylaşımlarını MHP’den gelen tepkilerden sonra sildi. Bulut, MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın’ın ricası üzerine tweetlerini sildiğini söyledi.

Başkent Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı eski başbakan Bülent Ecevit’in tedavi sürecini hatırlatarak suçlayan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başka yerde tedavi görmesi gerektiğini söyleyen Bulut, “Bunu bu konuda çok şey bilen, bizzat yaşayan bir Türk vatandaşı ve bir Türk milliyetçisi olarak söylüyorum! Bu Haberal denen adam Türk milletine asla iyilik yapmaz! Yapamaz!” diye yazdı.

Bulut’un ifadelerine, Devlet Bahçeli'den sonra genel başkanlık için adı geçen Mehmet Haberal’ın MHP milletvekili olan oğlu Erkan Haberal sert cevap verdi. Erkan Haberal, “Yine çok içmişsin! Ayyaş!” ifadelerini kullandı. Çok sayıda MHP’li de Erkan Haberal’a destek verdi ve Yiğit Bulut’a sert tepki gösterdi

‘BİRÇOK İSİM DE AYNI FİKRİ İFADE ETTİ’

Yiğit Bulut bir süre sonra Mehmet Haberal’la ilgili bütün tweet’lerini sildi. Bulut twetlerini silme gerekçesini, “Değerli ağabeyim, çok sevdiğim ve saydığım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın ‘Bunların silinmesi daha doğru olur’ demesidir. Bugün görüştüğüm birçok isim de aynı fikri ifade etmiştir. Şahıslar arasında polemik olabilir ama bunu kötü ifadeler ile çarpıtarak genele yaymaya” ifadeleriyle izah etti.